ANASAYFA arrow right Yaşam

İnsanlar salgın bitmiş gibi rahat davranıyor

İnsanlar salgın bitmiş gibi rahat davranıyor
YAYINLAMA: 03 Eylül 2021 / 20.49
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2021 / 21.04
Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, kentteki vaka artışlarını Sabah’a değerlendirdi.

İnsanların salgın bitmiş gibi çok rahat davrandığını söyleyen Demirci, “1 Temmuz itibariyle kısıtlamaların kaldırılması sonucunda vatandaşlar salgın bitmiş gibi algıladı. Öncelikle bu düşünceden kurtulmak lazım. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eğer bu vaka ve ölüm oranları devam ederse kısıtlama ve kapanmanın yeniden gelebileceği kendisi söyledi. Dolayısıyla maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İki doz aşı olanların oranı yüzde 75’i geçmeli

Aşılamanın önemine değinen Başkan Demirci, “Hem Türkiye’de hem dünyada tam aşılamada vakaların çok az görüldüğü ya da yakalananların hastane ve yoğun bakım yatışlarının az olduğu açık. Türkiye iki doz aşılamada yeterli rakamlara ulaşamadı. İki doz aşı olanların oranının yüzde 75’i geçmesi gerekirken, şu anda iki doz aşılama oranı yüzde 45 civarındadır. Çünkü olanlar ya salgına yakalanmıyor ya da hastalığı çok rahat geçiyor” dedi.

Türkiye’de aşı olmayanların sayısı 13 milyon

Türkiye’de aşı olmayanların sayısının 13 milyon olduğunu açıklayan Demirci, bu insanların bir an önce aşılanması gerektiğini vurguladı, ikinci doz aşı olanların mutlaka üçüncü doz aşıyı da olması gerektiğinin altını çizdi. “Her şey bitmiş gibi davranmak çok yanlış. Önceki gün ülkemizde 290 insan hayatını kaybetti. Bu ölümleri sıradan bir şey gibi karşılayamayız. Onun için hem tedbirlere uymamız hem de aşılamayı çok kısa bir sürede yapmamız lazım” diye konuşma yaptı.

Aşı kartı ve PCR testi birçok yerde mutlaka olmalı

“Aşı tereddüdü yaşayan insanlar ve aşı karşıtı olan insanlar var. Bu aşı karşıtlığı sadece ülkemizde değil Avrupa ülkelerinde de var” diyen Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “PCR testi zorunluluğunu artırmak ya da bazı yerlere aşı olmayan alınmamalı. Çünkü her gün çok sayıda insanımızı kaybediyoruz. Onun için hayatın normal devam etmesini istiyorsak aşı kartı ile girilebilen alanları biraz genişletmeliyiz. Aşı kartı ve PCR testi birçok yerde mutlaka olmalı. Ülke olarak ikinci kapanmayı kaldırmak çok zor. Çünkü insanlar artık bir kapanmayı, işlerini kaybetmeyi kabul edemezler. Onun için tek yol aşılanmak, bunun başka çaresi yok.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *