ANASAYFA arrow right Yaşam

İnsanlar pandemi, işsizlik ve açlıkla pençeleşiyor

İnsanlar pandemi, işsizlik ve açlıkla pençeleşiyor
YAYINLAMA: 28 Mart 2021 / 19.11
GÜNCELLEME: 28 Mart 2021 / 19.53
İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şubesi 16. Genel Kurulu yapıldı

İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şubesi 16. Genel Kurulu, üyelerin yoğun katılım ile şube binasında yapıldı. Mevcut Şube Başkanı Salman Yergin, “Tek bir imza ile yapılan atamalar kurum ve kuruluşların içini boşaltmakta, Merkez Bankası’na yapılan müdahalelerle ekonominin dengeleri alt üst edilerek, halk daha da fakirleşirken, yandaşlar sermayelerine sermaye katmakta. Yap-işlet-devret modeliyle ülkenin tüm gelirleri 5 kişiye aktarılmakta” dedi.

Halkımız açlık ve işsizlikle pençeleşiyor

Yergin, “Halkımız bir taraftan pandemi illetiyle can derdine düşmüşken, diğer taraftan açlık ve işsizlikle pençeleşmektedir. İHD’ye sahip çıkılmalı. İHD’nin görünür duruma gelmesi ve verdiği mücadelenin başarıya ulaşması için demokrasi güçleri omuz vermeli. Yaşam, sağlık, eğitim, çalışma kadın, çocuk hakları ile işkence ve kötü muameleye karşı, yaşanır bir çevre hakkı gibi mücadelede, din, dil, ırk, renk, cinsiyet ve yaş farkı gözetmeksizin İHD çatısı altında mücadeleyi geliştirmeliyiz” açıklamasını yaptı.

İnsan Hakları Derneklerini ve kurumlarını sahiplenmeliyiz

Avukat Sinan Taştekin, “Genel kurul, Türkiye tarihinde yıllardır yapılan insan hakları ihlallerine karşı kurumsal, demokratik ve hukuksal çerçevede verilen bir tepkinin devamıdır. Son dönemde insan haklarına yönelik baskıları gördüğümüzde İnsan Hakları Derneklerini ve kurumlarını sahiplenmemiz gerektiğini bir kez daha anlamış oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti insan hakları ve hukuk devletidir, bu haklar zaman zaman sekteye de uğrasa mücadele insan hakları evrenselliği ile yükselecek” ifadelerini kullandı. Fatma Karabacak

 

 

https://bututtu.com/

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *