ANASAYFA arrow right Güncel

İnsanlar, pahalılık nedeniyle nefes alamayacak durumda

İnsanlar, pahalılık nedeniyle nefes alamayacak durumda
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2022 / 21.25
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2022 / 21.25
Siyaset Bilimci Abdullah Yeniekinci, siyasete yeniden İYİ Parti çatısı altında devam etme kararı aldığını açıklarken, yaşanılabilir bir Türkiye’nin herkesin arzusu olduğunu dile getirdi

Ülkedeki her sektörün iflas edecek konuma geldiğini söyleyen Yeniekinci, “İnsanlar, hayat pahalılığı nedeniyle nefes alamayacak durumda. Sanayici, esnaf, çiftçi, üretici, tüketici ve gençler yarınlardan kaygılı ve endişeliler” dedi.

Türkiye’nin mevcut tablosu iç açıcı değil

Türkiye’nin mevcut tablosunun iç açıcı olmadığını kaydeden Yeniekinci, “Ülke öyle bir noktaya getirildi ki, maalesef elle tutulur bir tarafı kalmadı. Siyasetçisinden, iş adamına, basınından sanatçısına kadar büyük bir kesim saraya biat etmiş durumda. Her yer yangın yeri iken ülkeyi yönetenler, ‘Her şey güllük-gülistanlık’ söylemlerine devam ediyor. Artık zam ile yatıp zam ile kalkar duruma geldik. Türkiye’nin, kültürel, sosyal dokusu yok olma noktasında iken Afganlı, Suriyeli ve Afrikalı olmak üzere yaklaşık 10 milyonun üzerinde yabancı uyruklunun ülkeye sokulması bu yaşanmaz hali daha da kötü duruma getirdi” ifadelerine yer verdi.

2023 seçimleri hakkında konuşan Yeniekinci, “Siyasal İslam üzerinden aldatmaya kalkanlara asla pirim vermeyin, somut bir şekilde planı, programı ve projesi olmayan partilerden ve iİdeolojik söylemler sürekli gündemde tutan partilerden uzak durun” dedi. “Bu ülkenin tek kurtuluş yolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sıkı sıkı sarılmaktan, yüzümüzü batı medeniyetine dönmekten, bilimi, fenni, üretim ekonomisini hedef olarak odak noktamıza oturtmaktan, gençlerimize gereken önemin verilmesi ve onlara yaşanılabilir bir ülke alt yapısının oluşturulmasından, ülkenin yönetim şeklinin parlamenter sisteme derhal ivedi bir şekilde döndürülmesinden, hukukun üstünlüğünü yeniden tesis edilmesinden, tarıma gerekli desteğin verilmesi ve yerli ve milli tarımın hayata geçirilmesinden, eğitimin reformize edilmesinden ve sosyal devletin inşasından geçiyor” açıklamasında bulundu.

Siyasete yeniden İYİ Parti çatısı altında devam edeceğini sözlerine ekleyen Yeniekinci, “Uzun zamandan beri ara verdiğim siyasi faaliyetlere İyi Parti çatısı altında tekrar dönme kararı aldım. Ülke bu haldeyken elbette bir yurttaş olarak duyarsız kalmamız olmazdı. Bu kararı dostlar ve arkadaşlarla uzun süre istişare ederekten aldım. Hayatım boyunca sade oldum sadece yaşadım, bu şekilde de yaşamaya devam edeceğim” diye belirtti.

Siyaset Bilimci Abdullah Yeniekinci, konuşmasını şöyle bitirdi: “İyi Partiyle güzel, yarınlardan kaygı yaşamayacağımız, daha adil, üreten, topraklarında bereket fışkıran bir coğrafyada yoksulluğun ve yokluğun son bulacağı, gençlerimizin ve kadınlarımızın ön saflarda olacağı, laik, çağdaş, inanç özgürlüğünün olduğu, inanç sömürücülüğünün son bulduğu, insanların inancından, yaşam tarzından, düşüncelerinden ötürü dışlanmadığı bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek için çalışacağız.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *