ANASAYFA arrow right Yaşam

İnsanlar evlerinde bağıra bağıra ölecek

İnsanlar evlerinde bağıra bağıra ölecek
YAYINLAMA: 20 Nisan 2021 / 20.07
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2021 / 20.40
Sağlık çalışanları tükendi, sağlık sistemimiz çökmek üzere

Gaziantep’te vaka sayılarının artmaya devam ettiğine işaret eden Güç Birliği Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı ve MYK Üyesi Eyyup Can Palta, “Vaka artışları eğer bu şekilde devam ederse insanlar evlerinde bağıra bağıra ölecek ve seslerini hiç kimse duymayacak. Çünkü yoğun bakımların doluluk oranı yüzde 70’e dayandı, sağlık çalışanları tükenmiş, sağlık sistemimiz çökmek ve tıkanmak üzere. Dolayısıyla yetkililerin bir an önce daha sıkı radikal kararla almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Aşı tedariki sorunu çözüme kavuşturulmalı

Güç Birliği Partisi Organizasyondan Sorumlu Baş Danışman Yardımcısı Mesut Çerkezoğlu ise, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama sırasının şu anda 55 yaş üstü vatandaşlarımıza geldiğini açıkladı. Bu çok iyi bir haber. Fakat aşılamanın da çok yavaş ilerlediğini gözlemliyoruz. Virüs ile mücadele maske, mesafe ve hijyen kadar aşı da çok önemli bir yer tutmaktadır. Şu ana kadar 10 milyonun üzerinde vatandaşımız aşılanırken, bu sayının daha da artması lazım. Bu konuda ilgili yerlerle irtibat kurulup, aşı tedariki sorununun çözülmesi lazım” dedi.

Eyyup Can Palta, “Kentimizde 27 Şubat ile 5 Mart tarihleri arasında ki vaka sayısı 100 binde 44 iken, bu rakam 6-12 Mart tarihleri arasında 100 binde 67’ye, 13-19 Mart tarihleri arasında 100 binde 87’ye ve 27 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında ise 100 binde 171’e ve 3-9 Nisan tarihleri arasında yüz binde 244’e ve 10-16 Nisan tarihleri arasında ise yüz binde 293’e yükseldi” dedi.  

Çok daha kötü günlerin bizleri beklediği kaçınılmaz bir gerçek

Ramazan ayının ilk iki haftasında uygulanmaya başlanılan kısmi kapanmaların vaka sayılarını düşürmede etkili olmadığının altını çizen Palta, tam kapanmanın artık kaçınılmaz olduğunu belirtti. “Geçen hafta kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Ramazan ayının ilk iki haftasında uygulanacak tedbirleri açıkladı. Ancak Sağlık Bakanlığı, 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını göre başta Gaziantep olmak üzere birçok ilin vaka sayıları artmış durumda. Türkiye geneli günlük vaka sayıları 60 bine dayanmış vefat edenlerin sayısı da 300’leri bulmuşken, durum daha da kötüleşmeden önlem alınmalı. Şimdiden uyarıyoruz; daha sıkı ve radikal kararlar alınmadığı müddetçe çok daha kötü günlerin bizleri beklediği kaçınılmaz bir gerçek” açıklamasını yaptı.  

28 günlük tam kapanma gerekiyor

“Koronavirüs salgınının yanı sıra kentimizde İngiltere varyantlı mutasyonlu virüslerin de oranı gittikçe artıyor, artmaya da devam ediyor” diyen Güç Birliği Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı MYK üyesi Palta, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Koronavirüs salgını genellikle 65 yaş üstü insanları tehdit ederken, İngiltere varyantlı virüs ise daha çok 25-50 yaş aralığındaki insanları etkiliyor. Yani durumun hiç de iyiye gitmediğini gözlemliyoruz. O nedenle ülke genelinde 28 günlük bir tam kapanma yapılması lazım. Ama bu kapanmayı yaparken, başta küçük esnaf olmak üzere iş yerini kapatacak olanların tüm ihtiyaçları karşılanmalı, çalışanlara bir ay boyunca geçinebilecekleri kadar maddiyat verilmeli, sigortaları yapılmalı. Belki ekonomik olarak zorlanacağız lakin acı reçeteyi içmekten başka çaremiz yok.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *