ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsanlar aç ve işsiz bırakıldı

İnsanlar aç ve işsiz bırakıldı
YAYINLAMA: 31 Mart 2021 / 13.55
GÜNCELLEME: 31 Mart 2021 / 13.55
Türkiye’de 15 milyon gencin işsiz olduğuna dikkat çeken EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel “Gençlerimiz sıkıntı içerisinde açlıkla boğuşuyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa katılan Tüzel, ülkenin üç yıldan bu yana kötü yönetildiğini ve insanların açlıkla, sefaletle mücadele ettiğini vurguladı. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, 57. Hükümetin son üç yıllık döneminde işsizliğin kol gezdiğini, fabrikaların kapatıldığını ifade etti.

Tüzel, “Uygulanan politikada sadece IMF’ye verilen sözler gerçekleşirken, millete verilen sözler maalesef yerine getirilmedi. Belediyelerde sorun var. Emekçiler Ankara’ya yürümeyi düşünüyor. Herkes can derdinde. Vatandaş bir an önce erken seçim olsun da şu hükümet başımızdan gitsin diyor. Kemal Derviş’in icraatını biliyoruz. Amerika’ya hizmet eden bir bürokrat. Küreselleşme denilerek tam anlamıyla IMF’nin istekleri doğrultusunda program harfiyen uygulandı. Derviş’in icraatı 2,5 milyon insanın işsiz bırakılmasıdır. Derviş 57. Hükümette yapmadıklarını Yeni Türkiye Partisi’nde devam ettirecek” dedi.

Türk işçisi asgari ücretin altında çalışırken, Koç Holding’in fabrikasını yabancı bir şirkete sattığını ifade eden Tüzel, “Gitti Romanya’da fabrika açtı. Tek-Fen’de Macaristan’da bir fabrika kurdu. Bunun nedeni Macaristan’da ve Romanya’da işçi ücretlerinin Türkiye’den daha da ucuz olmasıdır. ABD neden Irak’a saldırmak istiyor. Ülkesinde çalışmayan silah fabrikalarını tekrar çalıştırmak. Kriz içerisinde bulunan sanayiyi canlandırmak için. ABD hükümeti, askeri kanadını bu yönde kullanıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *