ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"İnsanca yaşamak istiyoruz"

"İnsanca yaşamak istiyoruz"
YAYINLAMA: 03 Mart 2021 / 13.48
GÜNCELLEME: 03 Mart 2021 / 13.48
Tüm Emekli Sendikası Şube Başkanı Haşim Beydili, hükümetin memura senelik yüzde 10, asgari ücretli işçiye de yüzde 13 artış vererek insanca yaşama hakkını ellerinden aldığını vurguladı.

Beydilli, yaptığı açıklamada emeklilere verilen maaşın yetersiz olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Ulu Önder Atatürk, yaşlısına sahip çıkmayan milletin sonu hüsrandır demişti. Ne yazık ki, bizi yöneten, oylarımızla hükümet olanlar bize insanca yaşama hakkı tanımamaktadır. Emek en yüce değerdir. Bu ülkeye emek verdik, Türkiye’nin tüm güzelliğinde emeğimiz var. Memuru, işçisi, dul ve yetimiyle bu ülkeye hizmet ettik. Bu hizmetlerin karşılığı olarak da insanca yaşanabilir ücret almayı talep ediyoruz” dedi.

Beydili, hükümetin emekli işçiye 6 ayda yüzde 6’lık bir artışı reva gördüğünü bildirerek, “Bu da ayda 1.5 milyon lira eder. 3 Nüfuslu bir ailenin aylık mutfak gideri 300 milyon civarında olurken resmi bilgilere göre açlık sınırı bir milyar 15 milyon olarak açıklandı. Hükümetin bize reva gördüğü artış yüzde 6. Vurgun vurmadık, banka soymadık, devleti zarara uğratmadık, vergi verdik, emek verdik, emekli olduk. Şimdi yaşlandık ve insanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *