ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsanca yaşam için AB’yi çok istiyoruz 

İnsanca yaşam için AB’yi çok istiyoruz 
YAYINLAMA: 14 Ocak 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2021 / 13.32

AB’nin Türkiye’nin tek seçeneği olduğunu belirten sanayiciler, AB’ye uyum için yapılan çalışmaların yeterli olmadığını, hükümetin konuya ciddi anlamda yaklaşmadığını vurguladı. AB’ye girmeyi çok istediklerini söyleyen sanayiciler, “AB, Türkiye’nin kaderini değiştirecektir. Ancak, Türkiye AB’ye hazır değil. Hükümet bu konuyu fazla önemsemiyor” diye konuştu.

Sanayici olarak Avrupa Birliği’ne girmeyi çok istediklerini, fakat bunun istemeyle değil, gereğinin yerine getirilmesiyle mümkün olduğunu söyleyen Halıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Beşir Demircioğlu, Türkiye’nin bu treni kaçırmaması gerektiğini, aksi halde ileride çok pişman olacağını vurguladı.

Türkiye ile Avrupa insanı arasında sağlık, eğitim, insan hakları gibi bir çok alanda korkunç farklılıklar olduğunu ifade eden Demircioğlu, bu farklılıkların olmaması için, insanca bir yaşam için, AB’yi çok istiyoruz. Bugün Avrupa’da çalışanların aldığı asgari ücret, Türkiye'den 10 kat fazla. Emekli olanlar, emekli maaşları ile yabancı ülkelere sayısız seyahat yapıyorlar. Herkesin sağlık güvencesi iş güvencesi var. Politikada hata yapanın devam etme şansı yok. Hem de hiçbir zorlamaya tabi olmadan, kendiliğinden ayrılıyor. Teknoloji olanca hızıyla ileride ve ilerliyor. İstihdam sürekli artıyor. Sayısız imkanları olan bir grubun içerisinde neden yer almayalım? Bugün Türkiye’ye vize veren çok az sayıda ülke var.

AB’ye uyum konusunda hükümetin çalışmalarını yeterli bulmadıklarını söyleyen Demircioğlu, “Hükümet çok pasif. Olaya ciddi yaklaşmıyor. AB’nin ülkemiz insanına kazandıracağı avantajları görmezden geliyor. Zaman zamanda AB’yi siyasi malzeme olarak kullanıyor. Her şeyden önce demokratikleşmede ve uyum yasalarında gereken derhal yapılmalı ve uygulamaya konulmalı. AB’ye girmeden önce, öncelikli olarak bunların çözümlenmesi gerek. Faiz olayına çeki düzen verilmeli. Avrupa’da faiz oranları aylık yüzde 2-3 civarındayken, Türkiye’de bırakın aylığı, günlük 8-9, böyle bir ülke kalkınabilir mi? İstihdam yaratılabilir mi?” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *