ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsan hayatı üzerine pazarlık yapılamaz

İnsan hayatı üzerine pazarlık yapılamaz
YAYINLAMA: 04 Ekim 2021 / 13.59
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2021 / 13.59
ABD Irak’a saldırı hazırlığını sürdürürken, Gaziantep’te de savaş karşıtlarının protesto eylemleri sürüyor. Emek Platformu’nun düzenlediği mitingde ‘savaşa hayır’ sesleri yükseldi.

Mitingde konuşan sivil toplum örgütü temsilcileri “Türkiye’nin geleceğini pazarlık konusu yapanlar, bu ülkenin geleceğini riske sokanlar bilmelidirler ki, insan hayatı üzerinden pazarlık yapılamaz. Geleceğimiz boş hayallere teslim edilemez” dedi. Emek Platformu tarafından dün İstasyon Meydanı’nda ‘Savaşa Hayır’ mitingi düzenledi. Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu mitinge Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Memur-Sen, TMMOB; Türkiye Barolar

Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve TÜR-MOB’un başkan ve üyeleri katıldı. Bu arada bazı siyasi partiler de mitinge destek verdi. Gençlerimizin ABD’nin bölge çıkarları için ölmesi, topraklarımızın açık hedef haline gelmesi, ekonominin çökmesi demektir. Bize ‘Bu savaşa katılalım kazanacaklarımız olabilir’ diyenler, Türkiye’nin geleceğini pazarlık konusu yapanlar, bu ülkenin geleceğini riske sokanlar bilmelidirler ki, insan hayatı üzerinden pazarlık yapılamaz. Geleceğimiz boş hayallere teslim edilemez. Körfez krizinden, doğrudan katılmadığı halde, ülkemiz ekonomisi büyük kayıplarla çıktı. Bu kayıplar Nisan 1994 krizinin temellerini attı. Bu savaşla yeni krizlere kapı açılacaktır. Bu savaşa razı değiliz, ölüme razı değiliz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *