ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İnşaat sektörü yabana atılamaz”

“İnşaat sektörü yabana atılamaz”
YAYINLAMA: 30 Kasım 2020 / 13.20
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2020 / 13.20

İnşaatların mühendis-mimar ve karnesi bulunan müteahhitler tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıdvan Köksüzer, üyelerin yaptığı inşaatlara demek üyesi olduğunu belirleyen bir levha asmalarını istedi.

Sektörün sorunlarına çözüm getirilmediğinden çoğu kişinin işsiz kaldığına dikkat çeken Köksüzer, inşaat sektörünün yabana atılamayacağını kaydetti. 100 Civarında hizmet ve imalat sanayine girdi sağlayan inşaat sektörünün yabana atılamayacağına dikkat çeken Köksüzer, “Sektörün sorunları yetkililerin hiç gündemine gelmiyor. Oysa en büyük iş kaybı inşaat sektöründe yaşanıyor. Sektördeki durgunluk ve devam eden kriz, aşılayamayan sorunlar yüzünden yurt genelinde yaklaşık 400 bin kişinin işsiz kalmasına yol açtı" diye konuştu.

Her önüne gelenin müteahhitlik yapamaması için bir uygulama başlatacaklarını belirten Köksüzer, "Üyelerimizin yaptığı inşaatlara, üzerinde derneğimizin amblemi ve 'bu inşaat inşaat müteahhitleri derneği üyesi tarafından yapılmaktadır’ ibaresi yazılı levha asacağız. Dernek olarak inşaatlarda üyemizle müşteri veya arsa sahibi arasında yaşanacak sorunlarda hakemlik yapacağız. “

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *