ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnşaat piyasasını canlandıracak

İnşaat piyasasını canlandıracak
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2022 / 14.38
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.38
AK Parti’nin eylem planında yer alan 15 bin kilometre duble otoyol yapımını çok olumlu bulduklarını ifade eden Sanayi Odası İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Balat, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte ülkenin yol sorununun çözümleneceğini ve kazaların da büyük ölçüde azalacağını açıkladı.

5 Yılda hiçbir ödenek ayrılmadan 15 bin kilometre yolun rahatlıkla yapılabileceğini ifade eden Balat, böyle bir projenin iş hayatı ve ekonominin canlanmasını da sağlayacağını belirterek, “58. Hükümetin kuruluşundan sonra Başbakan Abdullah Gül, projeyi emanet usulüyle Karayolları, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri ve benzeri kuruluşların elinde atıl halde bulunan iş makinaları ve personelle yapacaklarını anlatıyor” dedi. AK Parti’nin eylem planında yer alan 15 bin kilometre duble otoyol yapımını çok olumlu bulduklarını ifade eden Sanayi Odası İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Balat, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte ülkenin yol sorununun çözümleneceğini ve kazaların da büyük ölçüde azalacağını açıkladı.

Karayolları, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri ve benzeri kuruluşların bütçe giderlerinin yüzde doksanından fazlasının cari giderler olduğunu kaydeden Balat, “Resmi kurumların elinde makinaları uzun yıllar kullanılmadığı için yenilenmemiş, bir kısmı ekonomik ve model ömürlerini doldurmuştur. Öncelikle devlet kurumlarının elindeki mevcut iş makinalarının envanterinin çıkarılmasının doğru olacağı görüşünü savunan Muharrem Balat şöyle konuştu: “Bunlardan faal durumda olanlar ile belirli kapasitedeki yol şantiyesinde olması gerekenlerden paket makine parkları oluşturulmalı. Hazırlanan yol projesinde verimliliğin optimum olacağı mesafedeki bölümler ayrılarak paket makine parkları ile birlikte ihaleye çıkarılıp müteahhitlere verilmeli. Aynı zamanda iş makinalarının operatörleri, işçi ve teknik kadro da müteahhitlere devredilmeli. İş makinalarının bedelleri müteahhit hak edişlerinden mahsup edilerek tahsil edilmelidir. Böylece devlet, özelleştirmeyi en kısa yoldan halletmiş, özel sektörü işin içine çekerek iş hayatını ve ekonomiyi canlandırmış ve en önemlisi de asıl gaye olan 15 bin kilometre duble oto yol inşaatını başarı ile tamamlamış olacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *