ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İnşaat mühendisi Özkarslı, firmasının makina parkını okul yaptırma derneği emrine verdi 

İnşaat mühendisi Özkarslı, firmasının makina parkını okul yaptırma derneği emrine verdi 
YAYINLAMA: 11 Şubat 2021 / 13.35
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2021 / 13.35

Okulun temel hafriyatı derhal başlayacak. Bir süre önce resmen başlayan şehrimizdeki okul yaptırma kampanyasının birinci önemli atağı Vali Fikret Koçak himayesindeki dernekten gelmişti. Demek Başkanı Yusuf Karayılan derneğin para sıkıntısı çekmemesi için 10 milyon liralık kredi açtı. Vatandaşlardan bağışlar toplanıncaya kadar bu paradan kullanılacak.

Okul yaptırma seferberliğinin ikinci atağı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şehabettin Balkan paşanın himayesindeki dernekten geldi. Müteşebbis heyette bulunan inşaat mühendisi Metin Özkarslı firmasının makine parkını okul yaptırma derneği emrime tahsis etti. Bu grupta da vatandaşlardan bağışlar toplanıncaya kadar müteşebbis kurulda bulunan bazı kişiler inşaatın devamı süresince harcamaları karşılayacak.

Vatandaşlardan bağışların toplanması, bağışların artırılması konusunda önceki gün Mehmetçik İlkokulunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda bazı kararlar alınarak Vali Fikret Koçak ve Garnizon Komutanı tuğgeneral Şebabettin Balkan'a iletilmesi kararlaştırıldı. Alınan kararlar olumlu bulunduğu takdirde derhal uygulanmasına geçilerek bağış toplanmasına başlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *