ANASAYFA arrow right Sağlık

İngiltere'de Koronavirüs aşı denemelerine başlandı

İngiltere'de Koronavirüs aşı denemelerine başlandı
YAYINLAMA: 23 Nisan 2020 / 19.27
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2020 / 20.29
Korona virüs mücadelesi için aşı geliştirme çabalarını duyuran İngiltere, bu aşıları ilk kez bugün insanlar üzerinde deneyecek.

İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde korona virüs tedavisi amacıyla yürütülen aşı çalışmalarında çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan testlerin olumlu sonuçlar vermesiyle, aşılar bugün ilk kez insanlar üzerinde denenecek. İlk etapta 510 kişilik bir gönüllü grubuna uygulanacak olan aşının daha sonra 5 bin kişi üzerinde test edilmesi öngörülüyor. Oxford Üniversitesinin yanı sıra bu araştırmaya, Londra'daki Imperial College'in de katılacak. Aşı denemeleri toplamda İngiltere'nin 4 farklı bölgesinde yapılacak. Başarı şanslarının yüzde 80 olduğunu duyuran Oxford Üniversitesi ekibi, geliştirilen aşı denemelerini sağlıklı ve 18 ila 55 yaşlarındaki gönüllü bireylerden oluşacağını söyledi.

Oxford Üniversitesi tarafından yürütülen aşı çalışmalarında bu aşıların Eylül ayında milyonlarca insan için hazır olacağı belirtildi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu aşının insanlar üzerinde denenmeye başlanacağını duyurmasının ardından "korona virüsü yenmenin en iyi yolunun" aşı olduğunu söylemişti.

Sürece kabul edilmeden önce kan, idrar ve kalp testleri yapılacak olan gönüllü gruba, hastalık geçmişleri sorulacak. Gönüllüler 14 gün boyunca yalnızca hemşire ve doktorlarla görüşebilecek. Deneklere burun akıntısı ve kan testi yapılırken, kullandıkları peçetelerdeki bakteri ve virüsler de laboratuvarda incelenecek. Gönüllüler hiçbir şekilde fiziksel aktivite yapamayacak ve çok sıkı bir diyete tabi tutulacak.

Oxford Üniversitesi yetkilileri, gönüllülerin "sağlıklı" olması gerektiğini ifade ediyor. Denemelere katılabilmek için korona virüs testini pozitif çıkmamış olması, sağlıklı olmak ve 18-55 yaş aralığında olmak gerekiyor. Yetkililer, kanser öyküsü, şiddetli alerjik reaksiyonlar, astım veya diğer ciddi uzun süreli hastalıkları olanların denemelere katılmaması gerektiğini söylüyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *