ANASAYFA arrow right Siyaset

İngiltere'de "David Yasası" çağrıları

İngiltere'de "David Yasası" çağrıları
YAYINLAMA: 19 Ekim 2021 / 20.31
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2021 / 20.31
İngiltere'de, Sir David Amess'in ölümünden sonra sosyal medya istismarına karşı bir yasa çıkarmaya çağrıları var. Yasa, tüm dünya için önemli bir tartışma konusu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Sir David Amess'in öldürülmesinin ardından, kamuya mal olmuş kişilere sosyal medya lincini engellemek ve çevrimiçi anonimliği sona erdirmek için "David yasasını" çıkarma çağrılarıyla karşı karşıya.

Düzinelerce milletvekili Pazartesi günü Avam Kamarası'nda Cuma günü bıçaklanarak öldürülen kıdemli Muhafazakar Amess'i andı.

Polis, cinayetin İslamcı aşırılıkçılıkla herhangi bir bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

Amess'i en yakın arkadaşlarından biri ve siyasi akıl hocası olarak nitelendiren Mark Francois, parlamentodaki zamanını sosyal medyayı yöneten kuralları elden geçirmeye adayacağına ant içtiğini söyledi.

Zuckerberg'e gönderme

Francois, Commons'a "Mark Zuckerberg'i [Facebook CEO'su] ve Jack Dorsey'i [Twitter CEO'su] evin barına sürüklemeyi düşündüğünü ve gerekirse onları tekmelemeyi düşündüğünü" söyledi.

Milletvekili böylece sosyal medya kurucularına sorumluluk almayı belki hatırlatabileceğini söyledi.

Francois, milletvekillerinin, trollerin ve diğer suistimalcilerin takma adların arkasına saklanmasını önlemek için bekleyen çevrimiçi zararlarla ilgili yasal düzenlemeleri sertleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Sosyal medya linci

Hükümet, sosyal medya şirketlerine yasa dışı ve zararlı materyalleri düzenleme konusunda yeni yükümlülükler getiren bir çevrimiçi güvenlik yasasını geçirmeyi planlıyor - ancak bunun nasıl tanımlanabileceği konusunda önemli tartışmalar var.

Sosyal medya linci son yılların en tartışmalı konularından biri. Black Mirror gibi yeni nesil distopya dizilerinin bölümlerine konu olan sosyal medya lincine karşı önlemler ise ifade özgürlüğünün tartışma konularından.

69 yıllık ömrünün 38'inde milletvekili olan Sir Amess, Essex kilisesinde seçim bölgesindeki bir kilisede seçmenleriyle konuşurken birden fazla kez bıçaklanarak öldürüldü.

Sir Amess, son günlerde sosyal medya kullanıcıları tarafından sert suçlamalarla eleştiriliyor ve kimi zaman hedef gösteriliyordu.

25 yaşındaki Ali Harbi Ali olay yerinde yakalandı ve terör yasalarına göre gözaltında tutulmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *