ANASAYFA arrow right Dünya

İngiltere, Ukrayna'ya silah ve asker gönderiyor

İngiltere, Ukrayna'ya silah ve asker gönderiyor
YAYINLAMA: 18 Ocak 2022 / 16.07
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2022 / 16.07
İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Rusya'nın 'tehdit edici davranışlarının artması' gerekçesiyle güvenlik amacıyla Ukrayna'ya ilave yardım gönderdiklerini açıkladı.

İngiltere, Rusya'ya karşı savunmasını güçlendirmesi için Ukrayna'ya kısa menzilli tanksavar füze gönderileceğini açıkladı. Rusya'nın Ukrayna sınırına 100 bin asker göndermesinin ardından İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın İngiliz milletvekillerine yaptığı açıklamaya göre küçük bir grup İngiliz askeri de Ukrayna'ya eğitim vermeleri amacıyla gönderilecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Batılı ülkelerden NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine dair yazılı bir yanıt talep etti ve bunun için bir hafta süre verdi.

Savunma Bakanı Wallace, Rus askerlerin ‘işgal amacıyla’ Ukrayna'ya girebileceğine dair 'meşru ve gerçek bir kaygının bulunduğunu' söyledi. Rusya ise böyle bir amacı olmadığını belirterek gerilimden ötürü Batı'yı sorumlu tutuyor.

İLGİLİ HABER

CIA, Ukraynalılara ABD'nin güneyinde bir tesiste eğitim veriyor

CIA, Ukraynalılara ABD'nin güneyinde bir tesiste eğitim veriyor

ABD yetkilileri, CIA eğitim programının saldırı odaklı olmadığını belirtti. Mevcut bir istihbarat yetkilisi, programda çoğunlukla 'istihbarat toplamaya' odaklanıldığını ifade etti.

2015'ten beri onlarca İngiliz birliği, askerlerin eğitimlerinin sağlanması için Ukrayna'ya gönderildi. Aynı zamanda İngiltere, 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna'nın donanmasını güçlendirmeye söz vermişti.

‘İNGİLTERE’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN’

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Wallace ise son açıklamasında Rusya'nın 'tehdit edici davranışlarının artması üzerine' İngiltere'nin güvenliğin sağlanması için ilave yardım gönderdiğini belirtti.

Pazartesi günü türünün ne olduğu açıklamasa de ilk hafif tanksavar silahların gönderildiği dile getirildi.

Wallace, Ukrayna'nın kendisini savunma hakkı olduğunu belirterek bu silahların kısa menzilli ve savunma amaçlı olduğunu, Rusya'ya karşı herhangi bir tehdit unsuru oluşturmadıklarının altını çizdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *