ANASAYFA arrow right Güncel

"İndirim beklerken yüzde 122 zam yapılması kabul edilmez"

YAYINLAMA: 25 Kasım 2022 / 17.21
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2022 / 17.21
TESK Başkanı Palandöken'den yüzde 122 zamlanan yeniden değerleme oranı açıklaması:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüzde 122.93 zam yapılan yeniden değerleme oranı (YDO) için "Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam" dedi.

Palandöken, kararın kabul edilemez olduğunu ve geri çekilmesi gerektiğini söyledi. 

Palandöken, araç muayene ücretlerinin YDO kapsamında yüzde 122 artmasına ilişkin “Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar" dedi.

Palandöken, “Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın ve tüm vatandaşların mağdur olmaması için acilen geri adım atılarak bu zamdan vazgeçilmeli. Zaten yüksek olan mevcut araç muayene ücretlerine indirim beklerken bir de yüzde 123 oranında zam yapılacak olması kabul edilemez. Bakım ve onarım olmadan yalnızca arıza tespitinden bu kadar ücret almak adil değil. Enflasyon yüzde 80’in üzerinde iken araç muayene ücretlerine yüzde 123 zam yapılması tüm vatandaşları mağdur eder” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *