ANASAYFA arrow right Dünya

IMF: Salgının Çin ekonomisi üzerindeki etkisi geçici olacak

IMF: Salgının Çin ekonomisi üzerindeki etkisi geçici olacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Uluslararası Para Fonu (IMF) sözcüsü Gerry Rice, Çin’de Bahar Bayramı tatili döneminde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs
Uluslararası Para Fonu (IMF) sözcüsü Gerry Rice, Çin’de Bahar Bayramı tatili döneminde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsü salgınının, Çin ekonomisi için bazı belirsizlikler getireceğini, ancak bu olumsuz etkinin geçici olacağını söyledi.
Rice, büyük bir ekonomiye sahip olan Çin’in salgının yol açtığı zorlukların üstesinden gelme konusunda kararlı olduğunu kaydederek salgının özellikle seyahat ve tüketim harcamalarında belirgin bir etki yaratacağını ifade etti.
Çin hükümetinin, kamu sağlığı hizmetleri ve salgını önlemek için harcamalarını artırdığını, gerektiği takdirde mali tedbirleri güçlendireceğini ifade eden sözcü, Çin hükümetinin salgınla mücadele konusunda gerekli hareket kabiliyetini gösterdiğini dile getirdi.
Çin hükümetinin salgınla mücadele konusunda Dünya Sağlık Örgütü ve ilgili taraflarla yakın iş birliği içinde çalıştığına ve tüm bilgileri zamanında paylaştığına işaret eden Rice, bunun salgının kontrolü için çok faydalı olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *