ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

IMF Partisi kuruluyor

IMF Partisi kuruluyor
YAYINLAMA: 12 Mart 2021 / 20.04
GÜNCELLEME: 12 Mart 2021 / 20.04
DSP’deki istifa depremiyle birlikte, Dervişli Özkanlı hükümet senaryolarına ülke insanının alıştırılmaya çalışıldığını belirten EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, bunun emekçilere yönelik saldırıların daha da yoğunlaşacağının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bozkurt, Kemal Derviş etrafındaki oluşumun, IMF politikalarını daha kalıcı şekilde uygulamak için gündeme geldiğini söyledi ve “Dünya Bankası da önemli olanın IMF politikalarının uygulanması olduğunu söyledi. Bu, IMF memuru Derviş’in neden parti kurduğunun açıklamasının en güzel örneğidir. Derviş, TÜSİAD ve holding patronlarıyla yaptığı toplantıda yeni oluşuma onların da desteğini istedi. Bu gelişmeler, Türkiye'yi tam bir çıkmaza sürükleyen IMF politikaları konusunda, meclisteki partilerde ve patron örgütlerinde bir mutabakat olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

IMF’nin, Türkiye’de uygulamak istediği politikalarda bazı eksiklikler gördüğü için, solda yeni oluşum adı altında bir parti kurma çabası içerisinde olduğunu söyleyen Bozkurt, “IMF politikalarını daha rahat ve kalıcı şekilde uygulamak için, kendilerini sol cephede göstererek bir parti oluşturacaklar. Bu oluşumun ülkemize IMF politikalarını harfiyen yerine getirmekten başka bir şey getireceğini sanmıyorum” dedi. Mecit Bozkurt, işçi ve emekçilerin ileri kesimleri başta olmak üzere IMF TÜSİAD programlarına daha aktif bir dirençle karşı koyması gerektiğini belirterek, “İşçi sendikalarının yönetimini bir tür işgal altında tutan sermaye, adamları aracılığıyla işçi mücadelesini, emekçilerin birleşik hareket ve direnişini engellemeye çalışıyor. Bazı kesimlerin direnişleri karşısında, ülkemizde her istediğini yaptırmakta zorlanan IMF, artık çözümü yeni bir parti oluşturmakta bulmuştur. Ben tüm kesimleri kurulmakta olan IMF partisine karşı direnmeye ve mücadele etmeye çağırıyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *