ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İmara aykırı yapılaşma acelecilik gerektiriyor

İmara aykırı yapılaşma acelecilik gerektiriyor
YAYINLAMA: 24 Haziran 2022 / 17.30
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2022 / 17.30
CHP Şehitkamil Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Tuncer, “Bozgeyik acele etmek için geçerli bir ne-den olmadığını söylüyor. İmar planına aykırı yapılaşmalar bize göre acelecilik gerektiren şartlardır.

Türkiye’de bazı yetkiler, belli kişilere verilir. Bu kişiler kendi yetki alanındaki işleri kendileri yapmak zorundadır. Bozgeyik ise kendi işlerini üst makamlara havale ediyor. Ben bu işi yapayım mı, yapmayayım mı diyeceksen o makamda işin ne?” şeklinde konuştu.

Araştırma komisyonu kurulmasının aciliyeti olduğunu belirten CHP Meclis Üyesi Ömer Arca ise şunları söyledi: “Bu konular aciliyeti olan konulardır. Yasalara bağlıyız ve yasaların gereğinin yapılmasını istiyoruz. Meclis üyelerinin üçte bir çoğunluğu sağlandığı için bu toplantı yapılıyor. Meclis birkaç üyeyi herhangi bir konu için araştırmak üzere görevlendirebilir. Bu madde yasalara uygundur ve uygulanması gerekir. Bozgeyik yasaları hiçe sayarak suç işliyor” diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Belediye Meclis Üyesi Abdullah Dağlıoğlu, ruhsata aykırı iskanların suç olduğunu belirterek, bu yapılara izin verenlerinde suç işlediğini söyledi. Dağlıoğlu, bu uygulama ile ruhsata uygun yapı yapanların haklarının da gasp edildiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *