ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İmar affı vatandaşı dertten kurtaracak

İmar affı vatandaşı dertten kurtaracak
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2021 / 13.17
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2021 / 13.17
Belediye büyük gelir sağlayacak. Şehirdeki yapıların yüzde 60’ı ruhsatsız, yüzde 22’si de kaçak yapılmış. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şehrimizdeki ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla ilgili olarak geniş bilgi verdi. Yakında çıkması için tasarısı hazırlanan imar affı yasasının çıkması halinde Belediyenin 4,5 milyar liralık bir gelire kavuşacağı, bununla da Gaziantep'in pislikten kurtulacağını bildirdi.

Şehirdeki yapıların yüzde 82’sinin kaçak ve ruhsatsız olduğunu, sadece yüzde 18 binanın normal yolla, ruhsat almak suretiyle yapıldığını söyledi. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

“Gaziantep'te şimdiye kadar yapılan inşaatların yüzde 60’ı ruhsatsız, yüzde 22‘si de kaçak olarak yapılmıştır. Normal olarak ruhsatlı inşaat sayısı ise yüzde 18’dir. İmar affı çıkmadığı takdirde şehir bu pislikten kurtulamaz, imar affı yasası bence Anayasa kadar önemlidir.

İmar affı yasası çektiği takdirde ki mutlaka çıkacaktır. Gaziantep belediyesi bundan 4,5 milyar lira kazanacak. Ruhsatsız ve kaçak olarak yapılan yapıların tamamı yasallaşacak.

Ruhsatsız ve kaçak inşaatların yasallaşması şöyle olacak: İnşaat alanının değerinin yüzde yirmisi oranında imar affı yasasına göre inşaat harcı alacağız. Şehirdeki yapıların yüzde 82’si yasalara aykırı yapıldığına göre bundan 4,5 milyar lira inşaat harcı alacağız ve yapılara iskan ruhsatı vereceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *