ANASAYFA arrow right Sağlık

"İmamoğlu'nun verileri gerçek, Sağlık Bakanlığı bunu saklıyor"

"İmamoğlu'nun verileri gerçek, Sağlık Bakanlığı bunu saklıyor"
YAYINLAMA: 23 Kasım 2020 / 19.11
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2020 / 19.11
HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Dr. Samet Mengüç, "Salgınla mücadelede başarısız olan mevcut hükümet ve Sağlık Bakanlığı'dır" diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı istifaya çağırdı.

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Dr. Samet Mengüç, partisinin salgına ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

HDP İstanbul İl Örgütü'nde açıklama yapan Mengüç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgını yönetemediğini ve istifa etmesi gerektiğini söyleyip "Yaygın hasta sayısı ve ölümler sürpriz değil göre göre geldi ve artmaya devam ediyor. Ne yazık ki bütün bu olumsuzluklar bilinçli bir tercihin kaçınılmaz sonucu. Salgınla mücadelede gelinen noktada başarısız olan mevcut hükümet ve Sağlık Bakanlığıdır" dedi.

"İstanbul 4 milyon insan hastalığı geçirdi mi?"

Mengüç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün İstanbul'da bulaşıcı hastalık nedeniyle 186 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtmesi hakkında da şöyle konuştu:

"Salgınla mücadelenin ana kuralından birisi neyle mücadele edeceğinizi bileceksiniz. Hangi atmosferde olduğunuzu bileceksiniz. Bunu da bize sağlayan verilerdir.

"Sayın İmamoğlu'nun açıkladığı veriler gerçek verilerdir. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarında bunları görürsünüz. Sağlık Bakanlığı geçen gün yaptığı açıklamada 'İstanbul nüfusunun yüzde 25'inin bağışık olduğunu düşünüyoruz' dedi.

"Bir tarafta toplam vaka sayısını 400 bin olarak açıklıyorsunuz. Öbür taraftan da 4 milyon insanın bağışık olduğunu söylüyorsunuz. Sakladıkları verileri zaten kendi açıklamaları ele veriyor. Yüzde 25'in bağışık olması demek en az 4 milyon insanın bu hastalığı geçirmiş olduğunun bir delilidir.

"Keşke bu kadar yıkıma rağmen bugün İstanbul nüfusunun yüzde 25'inin üzerinde bağışık olsa. Buna dair de elimizde hiçbir veri yok."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *