ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ILS sorunu çözümlenmeli

ILS sorunu çözümlenmeli
YAYINLAMA: 30 Eylül 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2021 / 14.47
Havaalanında ILS cihazı bulunmamasının büyük eksiklik olduğunu belirten sanayici ve işadamları sorunun hemen çözümlenmesini istedi. Bu arada önceki gün Gaziantep’e gelen DHM yetkilileri havaalanında incelemede bulundu.

İnsan hayatının bu kadar ucuz olamayacağını belirten GSO Meclis Üyesi İsmail Mercan, “Son örneği Diyarbakır’da yaşandı. Yetkililer bu tür kazalardan hiç mi rahatsız olmuyor? 1-2 Milyon dolarla hayat ölçülebilir mi?” dedi.

Mercan, “O uçağın içerisinde hükümetin en üst düzey yetkilileri de olabilirdi. Niçin önceden bunun tedbiri alınmıyor?” diye konuştu.

Bölgenin en hareketli kentinin Gaziantep olduğunu hatırlatan İsmail Mercan sözlerine söyle devam etti: “Böyle bir ker/° gelen uçaklar, büyük bir risk alarak iniyor veya seferler iptal ediliyor. Zaten bu durumu öğrenen yabancılar, Gaziantep Havaalanına inmez. Başka şehirlere iner. Bu da yöremiz için önemli bir kayıp. Bu konu önemsenmek ve derhal çözümlenmeli. Zaten Oda başkanımızın Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşme var. Bahane yaratılmadan ILS cihazının Gaziantep Havaalanına konulması ya da bunun için gerekli altyapı neyse derhal yapılmasını istiyoruz” dedi.

GTO Meclis Üyesi Ahmet Yağcı da, “Aslında Gaziantep hareketli, sanayi alanında gelişmiş, GAP’ın merkezi bir şehir. Buraya uluslararası standartlara sahip havalimanı olması gerek. Siyasilerimiz bunun çözümüne bakmalı. Bu yapılmadığı gibi mevcut havaalanında ILS cihazının bunca yıldır olmaması büyük hata. Gaziantep hareketli bir şehir. Eğer DHM bunu alamıyorsa o zaman kentin sanayici ve işadamları bu sorunun çözümüne bakmalı. Ama sorun yalnız ILS cihazı değil. Yeni ve eski pist arasında kot farkı olduğu ileri sürülüyor. Bunun giderilmesi gerek. Soruna duyarlı olmak gerek. Siyasilere önemli görev düşüyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *