ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ILS cihazı için pist ihalesi kaçınılmaz oldu

ILS cihazı için pist ihalesi kaçınılmaz oldu
YAYINLAMA: 14 Ekim 2021 / 14.54
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2021 / 14.54
Gaziantep Havaalanı’na ILS cihazı takılması için GTO öncelikle pist ihalesinin yatırım programına alınması için girişimlerini sürdürüyor.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, Devlet Hava Meydanları Yönetim Kurulunun Gaziantep Havaalanı’na ILS cihazı takılmasına ilişkin kararına rağmen DPT ve Hazine Müsteşarlığı’nın söz konusu yatırımı yeni yatırım olarak değerlendirmesine karşı çıkarak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Gaziantep milletvekilleri nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.

ILS cihazının konulabilmesi için pist ihalesinin artık kaçınılmaz olduğunu dile getiren ve Yüksek Planlama Kurulu’nun konuya ilişkin yeniden değerlendirme yapmasını isteyen GTO Başkanı Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce acı bir örneği Diyarbakır’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan vakanın yeniden yaşanmaması ve elverişsiz hava koşullarında uçak seferlerinin yapılabilmesi için, Gaziantep Havaalanı’nın pist ihalesinin 2003 yılı yatırım programına alınmaması daha önce yaşanan olumsuzlukların devam etmesine yol açacaktır. Artık Gaziantep’in öncelikli sorunlarından biri haline gelen bu konu çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *