ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İller Bankası belediyelere destek değil köstek oluyor

İller Bankası belediyelere destek değil köstek oluyor
YAYINLAMA: 28 Aralık 2022 / 12.03
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2022 / 12.03
Şehitkamil Belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, İller Bankası’nın belediyelere destek değil köstek olduğunu söyledi.

Bozgeyik, Şehitkamil belediyesince gerçekleştirilen hizmet ve yatırımları değerlendirdiği açıklamasında, “%230’lara varan yüksek faizlerle kredi kullandıran İller Bankası, belediyelere destek olmuyor, belediyeleri borca boğuyor” dedi.

İller Bankası‘nı belediyelerin IMF’si olarak gördüklerini kaydeden Bozgeyik, IMF’den kredi alan ülkelerin olduğu gibi İller Bankası’ndan kredi kullanan belediyelerin de borç batağına saplandıklarını öne sürdü.

İller Bankası’nın icraatının belediyelere destek olmak değil belediyeleri borç batağına saplamak olduğunu savunan Bozgeyik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İller Bankası’ndan kredi kullanan belediyelerin bir süre sonra hizmet etmez, yatırım yapamaz hale geldikleri ortada. Ne mutlu bize bugüne kadar iller bankasına muhtaç olmadık. Verimliliği düşünüp tasarrufa önem verdik, kendi kaynağımızı kendimiz yaratarak halkın takdiri ile değerlendirdiği hizmetleri, yatırımları yaptık, yapmaya devam ediyoruz.”

Hiçbir kurum ya da kuruluşa, işçi ve memurlarına bir borçlarının bulunmadığını vurgulayan Bozgeyik, “Hemen hemen tüm belediyelerin yaşadığı kaynak sıkıntısını biz yaşamıyoruz. Biz bu duruma akıllı ve özverili çalışmamız sayesinde geldik” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *