ANASAYFA arrow right Güncel

İller arasındaki geçişler için kurallar getirilecek

İller arasındaki geçişler için kurallar getirilecek
YAYINLAMA: 08 Mart 2021 / 13.59
GÜNCELLEME: 08 Mart 2021 / 20.38
'Sarı illerdeki riskli cadde, mahalle ve sokaklarda kırmızı kurallar uygulanacak.'

Coronavirus’le mücadelede ‘kademeli normalleşme’nin ardından uzmanların ‘dalgalı normalleşme’ dedikleri uygulamalar gündemde. Bu kapsamda önlemler gelişmelere göre değişebilecek. Kent sorumluları kendi bölgelerini korumak adına lokal kararlar alabilecek. Hafta sonu 14 günlük harita çıkınca buna göre yeniden değerlendirme yapılacak. Öte yandan daha sıkı önlemler de gündemde. Kulislere göre, kentin geneli sarı bile olsa, riskli cadde, mahalle, sokak ve parklar için kırmızı kurallar uygulanabilecek; kırmızı bir ilden sarı illere geçişler zorlaşacak. Yeni yasaklar, HES kodu şartı veya daha sıkı denetimler olabilecek.

Nuray Babacan’ın Hürriyet’te yer alan haberine göre, iller arasındaki geçişler de bu süreçten etkilenecek. En yüksek risk anlamına gelen kırmızı bir ilden düşük riskli sarı illere geçişleri önlemek için sınır geçişlerinde bekletme, HES kodu kontrolleri, ileri aşamada şehirlerarası geçişin yasaklanması gibi kurallara geçilebilecek.

Önümüzdeki dönemde kontrollerin sıklaşması nedeniyle Karadeniz Bölgesi’nin biraz rahatlayacağı, havaların ısınmasına bağlı olarak ‘mavi’ renkteki Doğu ve Güneydoğu’da ise riskin artacağı belirtiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *