ANASAYFA arrow right Yaşam

İLKSAN’da söyleyecek çok sözümüz var

İLKSAN’da söyleyecek çok sözümüz var
YAYINLAMA: 16 Haziran 2021 / 21.00
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2021 / 21.10
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Şube Başkan Yardımcısı Yunus Aktaş, İLKSAN İlçe Temsilciliği seçimlerinde Şahinbey’den aday olduğunu açıkladı. “İLKSAN’da söyleyecek çok sözümüz var” şeklinde konuştu.

3 Nisan tarihinde planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) seçimleri Cumartesi günü yapılacak.

Aktaş, “9. dönemde de sandığın asıl sahibi olan İLKSAN üyelerinin sandığa gelerek, sandığa ve sandıktaki haklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz. ‘Emanetiniz emanetimizdir’ diyerek biz İLKSAN konusunda sorumluluktan kaçmadık. Güveninize layık olarak İLKSAN’ı yaşattık ve büyüttük” ifadelerini kullandı.

İLKSAN her geçen gün büyüyor ve göz dolduruyor

1996 yılında eksi 3 milyon borcu ve batık durumda olan, üyesine bir maaş tutarındaki emeklilik ikramiyesini zar zor bulan İLKSAN’ın, 2,1 Milyar TL nakitte ve 3 Milyar TL mal varlığına sahip olan, emekli üyesine 10 maaş tutarında ikramiye verebilen bir sandık haline geldiğini vurgulayan Aktaş, “Her geçen gün büyüyor ve göz dolduruyor. Büyüdükçe yaptığı sosyal yardımlar ve emeklilik yardımları da artıyor. İLKSAN’da dün hayal olanların bugün mümkün olabileceğini herkes görüyor. Üyesine ikinci emeklilik maaşını verebilecek güce ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor” açıklamasını yaptı.

Eğitim Bir Sen’in toplu sözleşme masasındaki başarısızlığı ortada

Gaziantep’teki İLKSAN seçimlerinin Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen arasında geçeceğini hatırlatan Aktaş, “Eğitim Bir Sen’in toplu sözleşme masasındaki başarısızlığı ortadadır. Bugün Eğitim çalışanlarının maaşları asgari ücrete doğru gelmiş erimiştir. Eğitim Bir Senin toplu sözleşme masalarındaki samimiyetsiz tavrı İLKSAN seçimlerinde de aynen devam etmektedir. Her türlü yalana dolana başvurarak sandığı ele geçirmek ve malum paydaşlarıyla birlikte yönetmek hevesindeler. Bizim ise paydaşlarımız tüm eğitim çalışanlarıdır. Sandıkta eğitim çalışanlarının paylarını arttırmanın mücadelesini veriyoruz. Onun için yaşatacağız ve büyüteceğiz diyoruz” dedi. Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *