ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlkokullarda kayıtlar 12 Eylül pazartesi başlıyor

İlkokullarda kayıtlar 12 Eylül pazartesi başlıyor
YAYINLAMA: 09 Ekim 2022 / 17.21
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2022 / 17.21
Gazetelerin yanlış yayın yapması üzerine vatandaş şaşırdı

Gazeteler tarafından ilkokullarda kayıtlarının başladığına dair çıkan haberler üzerine vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. İdareciler güç duruma düştü. Çocuklarını ilkokula kaydettirmek için giden vatandaşlar, kayıtların yapılmadığını görünce idarecilerle tartışarak, “Gazeteler yanlış mı yazıyor? Böyle şey olur mu?” dediler.

İlkokullarda kayıtların başladığına dair gazetelerde çıkan yanlış haberler üzerine Eğitim Bakanı açıklama yapmak zorunda kaldı. Bakanlık “Okullarda kayıtlar 12 Eylül günü başlayacak. Kayıtlar 26 Eylül’e kadar tamamlanacak. Okullar tüm yurtta 24 Eylül‘de açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak 1983-1984 öğretim yılında uygulanmaya başlanacak olan yeni orta dereceli okul yönetmeliğine göre dört dersten fazlasında başarı gösteremeyen öğrenciler direkt sınıfta kalacak. Daha önceki dönemde kaç dersten başarısız olursa olsun öğrenci bütünleme sınavlarına giriyordu.

Not ortalamalarının uygulanmasında da değişiklik oldu. Birinci dönem çok yüksek not almasına rağmen ikinci dönemde üç veya daha aşağı not alan öğrenci o dersten başarısız sayılacak. İkinci dönemde dört ve daha yukarısı not alan ve ortalaması 4.5 olan öğrenci o dersten sınıfı geçmiş olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *