ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

‘İlköğretim Haftası’yarın sabah başlıyor

‘İlköğretim Haftası’yarın sabah başlıyor
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2021 / 14.49
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2021 / 21.02
Okuma-yazma seferberliğinde gönüllü görev yapan öğretmenlere yarın düzenlenecek olan törende başarı belgeleri verilecek

İlköğretim Haftası yarın başlıyor. Hafta süresince Gaziantep'te de çeşitli toplantılar düzenlenecek, okuma yazmanın ve ilköğretimin faydaları anlatılacak. Bu arada, “Kendi okulunu kendin yap” kampanyası da hızlandırılacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İlköğretim Haftası'nın başlaması dolayısıyla, yarın saat 10.00'da Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtı önünde bir tören yapılacak. Törende, haftanın önemine ilişkin konuşmalar yapılacak ve öğrenciler şiirler okuyacak.

Okuma-yazma seferberliğinde gönüllü görev yapan öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen başarı belgeleri de bu törende il yöneticileri tarafından verilecek. Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam, Gaziantep Valisi Fikret Koçak'a da okuma yazma seferberliğindeki başarılı çalışmalarından dolayı, “üstün başarı” belgesi yollamıştı. Yarın başlayacak ilköğretim haftası süresince Okullarda da, çeşitli toplantılar yapılacak.

Kendi okulunu kendin yap kampanyası da, bu hafta içinde hızlandırılacak. Ayrıca yurttaşların bağışlarıyla yapılan Trafik Şube Müdürlüğü yanındaki yeni ilkokulda, bu hafta içinde hizmete açılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *