ANASAYFA arrow right Yaşam

İlkesizliklerin karşısındayım, kimsenin şüphesi olmasın 

İlkesizliklerin karşısındayım, kimsenin şüphesi olmasın 
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2021 / 18.53
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2021 / 19.09
Pandemi tedbirleri kapsamında ertelenen Gaziantep Barosu Olağan Seçimli Genel Kurulu 22-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak  

Baro başkan adaylarından Av. Serpil Yılmaz, “Bu onurlu görevi tüm bilgi, deneyim ve gücümle yapmaya hazırım” derken,  “Yıllardır içinde olduğum mesleğin sorunlara vakıf biri olarak, mesleğin ve meslektaşların gelişmesi, mesleğin sistemsel sorunlarının çözümü noktasında birlikte ve uyumlu çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Avukatlık mesleğinin kolektif itibarını korumak için mesleğin yapısını yıpratan ve zarar veren tüm kurum ve kişilerle mücadele ederek her türlü ilkesiz tutumun karşısında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yılmaz, “Özellikle pandemi sürecinde gerek baro gerekse mesleğimiz açısından yapılamayan meslek içi eğitim, stajyer avukatların eğitimi, adliye içi Adli Yardım Bürosunun ve Kadın Danışma Merkezi’nin kurulması, engelli avukat ve vatandaşların adalete erişiminin kolaylaştırılması gibi iç ve dış hizmetlerin daha fazla gecikmeden bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalar yapmamız gerekiyor” şeklinde açıklama yaptı.  

Baroların ve avukatların topluma karşı hukuksal sorumlulukları va

Baroların ve avukatların topluma karşı hukuksal sorumluluklarının bulunduğunu aktaran Yılmaz, “Kamu kurumu niteliğinde anayasal bir kurum olan meslek örgütümüz Barolar, gücünü mesleki dayanışma ve iradeden almaktadır. Barolar, mesleğin gelişimi, mesleğin ahlak ve saygınlığının korunması ile bunların yanında yargının kurucu unsurlarından birinin de savunma olduğunun idare nezdinde koşulsuz ve şartsız kabulünün sağlanması amacı ile kurulmuştur. Bu anlamda temel iki kriterden bahsetmek gerek. Birincisi avukatların haklarını korumak ve geliştirmek, ikincisi ise hukuk devletinin temeli olan hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumaktır. Bunun sağlanması için tüm farklılıklarına rağmen avukatların birlikte ve yan yana olması ve sorunları ortak akılla ve kurum içi demokrasi kültürü ile çözümlemesi gerek” ifadelerini kullandı.  

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Serpil Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz avukatlar her koşulda ve tüm olumsuzluklara rağmen adalet arayan mücadele insanlarıyız. Asli görevimiz olan savunma mesleğini sadece adliyelerde değil, haksızlık ve hukuksuzluğun olduğu, bizimle ilgili olsun ya da olmasın her yerde yerine getirmekteyiz. Hak ve özgürlüklerin teminatı olan bağımsız yargı düzenine ulaşılması yolunda avukatlar denge unsurudur.” Hüseyin Karataş 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *