ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlk sıra Prof. Dr. Abdulkadir Ateş’in

İlk sıra Prof. Dr. Abdulkadir Ateş’in
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2021 / 15.15
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2021 / 15.15
CHP kendine yakışanı yaptı

İkinci sırası genel merkez tarafından kontenjan olarak ayrılan CHP’de diğer adaylar için dün yapılan ön seçimde Turizm ve Devlet eski Bakanı Abdülkadir Ateş en fazla oyu alarak birinci sıraya yerleşti. Ateş, Akyol ve Fehime Güleç ilköğretim Okulu’nda oy kullanan bin 800 civarındaki delegeden bin 15’inin oyunu alma başarısı gösterdi.

CHP uzun bir aradan sonra hem de iktidara en yakın parti olarak hareketli bir ön seçim dönemi geçirdi. Toplam bin 800 delege ve yöneticiden büyük bir kısmı oy kullanırken, taşra ilçelerde Cahit Çirkin en fazla oyu almasına rağmen merkez ilçelerde beklenen oyu alamadı. Şahinbey’de Metin Çelikel 5 oy farkla Abdülkadir Ateş’i geçti, ancak il genelinde Abdülkadir Ateş en çok oyu alarak ilk sıraya yerleşti. Ateş bin 15 oy alarak birinci sıra milletvekili adayı olurken, ikinci sıraya 935 oy ile Ahmet Yılmazkaya yerleşti. Üçüncü sıraya ise 920 oy ile Haşan Kocaaslan geldi. CHP’de 4. Lütfü Demir 826, 5.Nerin Türkmen (818), 6. Ahmet Yılmaz (809), 7. Cahit Çirkin (800), 8. Metin Çelikel (711), 9. İbrahim Kaçar (638), 10. Haşan Aktaş (614) oldu.

Bu durumda ön seçimle dördüncü sıraya yerleşen Lütfü Demir, ikinci sıraya genel merkez tarafından Mustafa Yılmaz’ın getirilecek olması nedeniyle beşinci sıraya kayacak. 10. sırada bulunan Haşan Aktaş’ın da sıralama dışında kalması söz konusu.

Fehime Güleç İlköğretim Okulu’ndaki seçimler şırasında CHP’li aday adayı olan Hayri Öztürk’ü destekleyen bir grup bazı aday adayı ve delegelerin kendilerine ihanet ettiğini belirterek küfretti. Bir anda ortam gerginleşti olaya polis müdahale etti. Araya partililer de girerek ortam sakinleştirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *