ANASAYFA arrow right Güncel

İlk mitingimizde bize engeller çıkartmaya çalışıyorlar

İlk mitingimizde bize engeller çıkartmaya çalışıyorlar
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2022 / 21.07
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2022 / 21.07
DEVA Partisi'nin Gaziantep mitingine önce izin verildi sonra uygun görülmedi.

DEVA Partisi Ali Babacan, haftalık değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, 21 Mayıs tarihinde Demokrasi Meydan’ında yapılacak mitingin engellendiğini açıkladı.

DEVA Partisi’nin ilk mitinginin 21 Mayıs Cumartesi günü Gaziantep’te yapacağını ifade eden Babacan, “İlk mitingimizde bize engeller çıkartmaya çalışıyorlar. Belli ki birileri yapacağımız mitingden rahatsız olmuş. Mitingimizden korktular. Valilikten talep ettiğimizde onay verdikleri miting alanını üç sonra alelacele iptal ettiler. Sonuç olarak Demokrasi Meydanı’nda demokrasiyi katlettiler” ifadelerini kullandı.

Bir devletin valisi bu hale düşürülür mü?

“29 Nisan tarihinde Mitingimizi Demokrasi Meydanı’nda yapmak için valilikten talepte bulunuyoruz. Gaziantep Valisi kendi el yazısı ile uygun notunu düşüyor. 2 Mayıs’ta miting Gaziantep’te duyurulmaya başlanıyor. Bu duyuru il genelinde büyük ses getiriyor. İşte ne oluyorsa bu duyurudan sonra oluyor. Duyurunun ardından birilerinin elleri, ayakları birbirine dolanmaya başlıyor. Aynı evraktaki uygun kelimesinin yanına ‘Değil’ kelimesini eklemişler. Yazı olmuş uygun değil. Kendi verdiğiniz yazıyı ne oldu da değiştirdiniz. Kimden ne telefon aldınız, nasıl bir baskı gördünüz ki bunu yaptınız. Bir devletin valisi bu hale düşürülür mü” dedi. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *