ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlk kez kutlanacak olan Öğretmenler Günü bugün tüm yurtta kutlanıyor

İlk kez kutlanacak olan Öğretmenler Günü bugün tüm yurtta kutlanıyor
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2020 / 18.29
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2020 / 18.29
“Öğretmenler Günü” bugün tüm yurdumuzda parlak ve muhteşem bir törenle kutlanıyor. Şehrimizdeki “Öğretmenler Günü” kutlama töreni Belediye Şehir Tiyatrosunda yapılacak.

İlk kez kutlanacak olan “öğretmenler Günü” dolayısıyla Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünce bir kutlama töreni hazırlandı. Bugün saat 14.30’da Şehir Tiyatrosunda yapılacak olan kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan'ın açış konuşmasıyla devam edecek kutlama töreninde, çeşitli şiirler okunacak, öğretmenlik mesleğiyle ilgili konuşmalar yapılacak.

Gaziantep Türk Sanat Müziği korosu ve Anadolu Lisesi folklor ekibi gösterileriyle “öğretmenler Günü” daha da renklendirilecek. Bu törenin sonunda öğretmen konulu yazı yarışması ödüllerinin dağıtımı yapılacak.

“Öğretmenler Günü” kutlama törenleri akşam saat 20.00’de yine Belediye Şehir Tiyatro salonunda tekrarlanacak. Öte yandan Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım bundan böyle her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanacak. 

Merkez Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Gazeteci - Yazar Mehmet Üçtaş «Öğretmenler Günü” dolayısıyla “Fotoğraflarla Atatürk” konulu yağlı boya resim sergisi açıyor.

Öğretmen Mehmet Üçtaş Ulu önder Atatürk'ün 100. Doğum Yılına rastlayan “Öğretmenler Günü’nde böyle bir sergi açmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Atatürk konulu yağlı boya resim çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *