ANASAYFA arrow right Güncel

İlk etapta 1000 yerli araç talep edeceğiz

İlk etapta 1000 yerli araç talep edeceğiz
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2022 / 22.05
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2022 / 22.05
Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili Ünal Akdoğan, sadece Türkiye değil, dünya genelinde bir sıkıntı olduğunu söyledi.

“Bu sıkıntılara göğüs geren sektörlerden biriyiz” ifadelerini kullandı.

Akdoğan, “Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak ilk etapta 1000 yerli araç talebimiz olacak. Talepler alınmaya başlandığı gün bu talebimizi ileteceğiz. Eğer ÖTV sıfırlanırsa talep sayımızı 2 bin 287’ye çıkartırız, tüm araçlarımızı yenileriz” şeklinde konuştu.
A’dan Z’ye her şeyi düşünüyoruz

Büyük ve küçük ticari araçlarda ÖTV’nin sıfırlanmasını isteyen Akdoğan, “6-7 yıl önce ticari araçlarda ÖTV sıfırlandı, alınan bu karar ülke genelinde sektörü rahatlattı. Tüm esnaf araçlarını yeniledi. Halkımıza daha kaliteli, güzel ve konforlu hizmet vermeye başladık. Vatandaşımıza iyi hizmet verebilmek için A’dan Z’ye her şeyi düşünüyoruz. Elimizden gelen tüm çaba ve gayreti gösteriyoruz” diye belirtti.

Şu anda bir aracı dahi yenileme şansımız bulunmuyor

‘Kim benim işim iyi derse yalan söyler, kim benim işi kötü derse o da yalan söyler’ ifadelerine yer veren Akdoğan, “Her kırmızı ışıkta en az 50 araç var, otoyolda ve trafikte araç sayısı hiç eksilmiyor. Demek ki insanlarda para var. Sektör olarak eski kazancımız kalmadı. Şu anda bir aracı dahi yenileme şansımız bulunmuyor. Ancak ÖTV sıfırlanırsa, tüm esnaf aracını yeniler” açıklamasında bulundu.

Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeyi sürdüreceğiz

Maliyetler artmasına karşın taksi ücretlerinde herhangi bir artışın yaşanmayacağını kaydeden Akdoğan, “Akaryakıt fiyatları düştü, bu da esnafı biraz da olsa rahatlattı. Dolayısıyla taksi fiyatların herhangi bir ücret artışı düşünmüyoruz. Herkes gibi bu zorlu günlerde bizlerde elimizi taşın altına koyduk. Ayrıca vaka sayılarında artış yaşanmaya başladı. Oda olarak pandemi salgını başladığından beri tedbiri hiç elden bırakmadık. Araçlarımızı sürekli temizlettik, dezenfekte ettirdik. Maske, mesafe ve hijyene dikkat ettik, bundan sonra da etmeyi sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

İmkânı olanların taksiyi tercih etmelerini isteriz

Gaziantep’te taksiye binme kültürü geliştiğini ve binen kişi sayısının da arttığını sözlerine ekleyen Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili Ünal Akdoğan, konuşmasını şöyle bitirdi: “Vaka sayılarının arttığı dönemlerde taksiyi tercih eden kişi sayısı arttı. İnsanlar kalabalık ortamlarda seyahat etmek istemiyordu. Çünkü toplu taşıma araçları tıklım tıklımdı. O yüzden taksi tercih edildi. Ayrıca günümüz şartlarına göre taksi ücretlerimiz ucuz ve imkânı olanların tercih etmelerini isteriz.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *