ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı
YAYINLAMA: 11 Kasım 2020 / 13.36
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2020 / 13.36
Nizip’te bir yağ fabrikasının tavanı çöktü

Dün saat 10 sıralarında Nizip'te bir yağ fabrikasının ikinci kat betonarmesi yapılırken tavanın çökmesi sonunda fabrikada çalışan işçiler altında kaldı. İlk belirlemelere göre iki kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Enkaz altında kaç işçinin bulunduğu ve durumlarının ne olduğu bilinmiyor. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Nizip Belediye Başkanı Osman Sayın'ın kardeşi Halif Sayın'a ait Nizip'teki Turnalar yağ fabrikasının ikinci kat betonarmesi yapılırken tavanın çökmesi neticesinde ilk belirlemelere göre işçilerden Ahmet Seker (18) ve Mustafa Demir (40) öldü. 23 kişi de enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılardan 15'i Gaziantep sigorta hastanesinde, üçü de Nizip Hastanesinde tedavi altına alındı. Kimliği tespit edilemeyen 5 işçi de diğer hasta nelerde tedavi altına alındı.

Çöküntü altında kaç işçinin bulunduğu ve durumlarının ne olduğu bilinmiyor. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Çökme olayının duyulması üzerine Gaziantep Valisi Fikret Koçak ve Emniyet Müdürü Rıfat Özbirgül Nizip'e giderek kurtarma çalışmalarına nezaret etti.

Hastanelere kaldırılan yaralılar şunlar: Mustafa Akgöbek, İsmet Uçar, Mehmet Ekinci, Hacı Aslan, Naip Yaşar, Abdülkadir Özen, Halil Kılınç, Mustafa Eker, Fevzi Başkurt, Mustafa Kaymak, Mehmet Kelem, Ahmet Eker ve Ahmet Taş. Bunlar Sosyal Sigortalar Kurumu hastanesine kaldırıldı. Üç yaralı da Nizip Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *