ANASAYFA arrow right Sağlık

İlk aşılar, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstüne yapılacak

İlk aşılar, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstüne yapılacak
YAYINLAMA: 03 Aralık 2020 / 13.45
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2020 / 20.49
Coronavirus aşısı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu açıklama yaptı. Açıklamada 'İnaktif aşı için bir sözleşme imzalandı' denildi.

Coronavirus Bilim Kurulu Covid-19 aşı takvimi için toplandı. Kurul aşının kimlere yapılacağını, kimlerin öncelikli olacağını ve ücret alınıp alınmayacağını değerlendirdi.  

Toplantıdan sonra yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada 'İnaktif aşı için bir sözleşme imzalandı' denildi.

Açıklamaya göre aşılanacaklar 4 gruba ayrıldı. İlk grupta sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü kişiler bulunuyor. Önce sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü kişilere Covit-19 aşısı yapılacak. İkinci aşamada ise yüksek riskli işlerde çalışan kişilere aşı yapılacak. 50 yaş üstü olup da kronik hastalığı bulunanlar da ikinci aşamada aşı olacak.

Üçüncü aşamada ise 50 yaş altı bir kronik hastalığı bulunanlara aşı yapılacak.

  1. aşamada ise ilk 3 grupta yer almayanlar aşılanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzası ile yayınlanan Bilim Kurulu açıklamasında aşamalar şöyle anlatıldı:

"İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacaktır.

İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacaktır.

Üçüncü aşama 50 yaş altı en az 1 kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamaktadır.

Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacaktır."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşının 11 Aralık'ta uygulanmaya başlayacağını ve ilk etapta sağlık çalışanlarının aşılanacağını açıklamıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *