ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizden her yıl 30 - 40 bin işçi Çukurova’ya çalışmaya gidiyor

İlimizden her yıl 30 - 40 bin işçi Çukurova’ya çalışmaya gidiyor
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 17.47
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 17.47
Sıtmayla savaş konusunda bir toplantı yapıldı

Dün saat 16’da Sıtma Eradikasyon Bölge Başkanlığında Vali Fikret Koçak başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda Sıtma Eradikasyon Bölge Başkanı Mehmet Karataş tarafından geniş açıklamalar yapıldı. Toplantıda Vali Koçak ve basın mensuplarının Karataş'a sorduğu çeşitli sorular cevaplandırıldı.

1981 yılında sıtmayla savaş konusunda geniş açıklamalar yapan Mehmet Karataş, daha sonra 1982 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sivrisineğin en küçük su birikintisinde dahi 10 gün içinde çoğalacağını söyleyen Karataş buraların vatandaşlar tarafından da kurutulması gerektiğini vurguladı. İlimizde yerli sıtmalı vatandaşın bu lummadığı bildirilerek bun - ların tamamının komşu il - lerden şehrimize gelenler - de bulunduğunu, sıtmanın yayılmasına Çukurova'ya çalışmak için gidip dönüş yapan işçilerin neden olduğu ifade edildi. İlimizden her yıl 30-40 bin işçinin Çukurova’ya çalışmaya gittiği bildirildi. Çukurova'nın sıtma için uygun bir ortam olduğu bu yüzden işçilerin dönüşlerinde kontrole tabi tutularak hastalığa yakalananların tedavi altına alındığı ifade edildi. İlimizde halen 987 sıtmalı vatandaş bulunuyor.

İlimizin nüfusu 823 bin 633. Bunun 339 bin 20’si hastalığa yakalanabilecek çevrede oturduğundan devamlı kan alınmak suretiyle kontrole tabi tutuluyor, ilimizde 174 bin 456 ev bulunuyor. Bunun 89 bin 209 hanesi devamlı taramaya tabi tutuluyor.

Bu yıl ilimizde sıtma ile mücadele için koruyucu ve hastalığı giderici çalışmalar yapılacak. Ayrıca göllerde yetiştirilen tatlı su balıkları sıkıntısı olmayan sulara bırakılarak sivrisinek larvalarını yemeleri sağlanacak. İlimizde 666 bin metrekare alanda bu tür çalışmalar yapılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *