ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizden çekirdeksiz kuru üzüm yurt dışına ihraç edilecek

İlimizden çekirdeksiz kuru üzüm yurt dışına ihraç edilecek
YAYINLAMA: 07 Aralık 2020 / 13.05
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2020 / 13.05
Yurt dışına hayvan ihracatının işlemleri ilimizde de yapılacak 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre bu yıldan itibaren Sultana, çekirdeksiz kuru üzüm ilimizden de yurt dışına ihraç edilebilecek. Bilindiği gibi çekirdeksiz üzüm sadece Ege Bölgesi’nden ihraç edilebiliyordu. Ticaret Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler olumlu sonuç verdi.

Bilindiği gibi hayvan ihracatının yurt dışına yapılması sırasında şehrimiz ihracatçıları Mersin'e gitmek durumunda kalıyorlardı. Bundan sonra bu güçlük ortadan kalkmış oluyor. Gaziantep Gümrüğünde muameleler tamamlandıktan sonra canlı hayvan ihracatı yapılacak. Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

Çekirdeksiz kuru üzüm (Sultana) şehrimizden de ihraç edilecek. İhraç edilecek çekirdeksiz kuru üzüm miktarı her seferinde bir kamyonu geçmeyecek. Canlı hayvan ihracatındaki yazılı açıklama da şöyle:

“Canlı hayvan ihracatı Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 5.3.1982 tarih ve 624 sayılı teleks talimatları ile

Mersin ve İskenderun gümrüklerine ilaveten Arpaçay — Akkaya, Kapıköy — Gürbulak, Nabur -İslahiye, Öncüpınar - Cilvegözü - İslahiye kapılarından yapılması üzüntü yaratmıştı.

Odamız Başkanı Mehmet Batallı'nın girişimleri sonucu yukarıdaki gümrüklere yeniden Gaziantep Gümrüğü ilave edilmiştir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *