ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizdeki yatırımların yüzde 80’i gerçekleşti 

İlimizdeki yatırımların yüzde 80’i gerçekleşti 
YAYINLAMA: 19 Haziran 2020 / 12.29
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2020 / 12.29
Ödenekler zamanında yetişirse bütün yatırımlar tamamlanacak

İI Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Fikret Koçak başkanlığında yapıldı. İl Halk Kütüphanesinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Bölge Müdürleri, ilçe kaymakamları ve yatırımcı dairelerin müdürleri katıldı.

Koordinasyon kuruluna sunulan raporlardan ve yapılan açıklamalardan öğrenildiğine göre ilimizdeki devlet yatırımları yüzde 85 ile 98 arasında gerçekleşti. Eksik kalan bölümlerin tamamlanabilmesi için ödeneğe ihtiyaç var. Ödenekler zamanında yetiştirildiği takdirde yatırımlar bu yıl ilk defa yüzde yüz gerçekleşmiş olacak.

Yatırımlardan İslahiye Kanyak fabrikasının inşaatı tamamlandı. Makinaların montesine gelecek yıl başlanacak. Kanyak fabrikası inşaatına gönderilen ödenekten sadece 13 milyonu kullanıldı. 112 milyonluk bir fazlalık var. İslahiye suma şarap fabrikasına bir çivi çakılmadı. Devlet Planlama hala yapılıp yapılmaması hususunda bir karar vermedi. Bu yüzden yatırıma başlanamıyor. Ödenek fazlalığının nasıl, nerede kullanıla bileceği bilinemiyor.

Kartalkaya isale hattının yolunun yapılması teklif edildi. Bu yol gerçekleştiği takdirde çevre köyler bu yoldan yararlanacak. Ayrıca Narlı - Gaziantep arası 20 kilometre kısalmış olacak. Konunun bakanlığa teklif edilmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *