ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde seçime girecek bağımsız aday kalmadı

İlimizde seçime girecek bağımsız aday kalmadı
YAYINLAMA: 24 Ekim 2022 / 18.39
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2022 / 18.39
Anavatan il başkanlığına Nazmi Başel getirildi

Anavatan Partisi’nden 1, MDP’den 3, Halkçı Parti’den 3 aday veto yedi. Milli Güvenlik Konseyi tarafından milletvekili adaylarıyla ilgili olarak yapılan incelemelerin sonuçları açıklandı. İlimizden seçimlere girmek için başvuran bağımsız adayların tamamı, Anavatan Partisi’nden 1 kişi, MDP’den 3 aday, Halkçı Parti’den de 3 aday veto edildi. Partiler veto edilen milletvekili adaylarının yerlerine yenilerini, yedekleriyle birlikte bildirecekler. Daha önce 28 Eylül’e kadar kesin aday listelerinin açıklanacağı bildirilmişken, inceleme süresinin bir kanunla uzatılması üzerine Ekim ayı başında listelerin kesin şekli açıklanacak.

İlimizden veto edilen milletvekili adayları şunlar: Anavatan Partisi’nden Süleyman Ünlü, Milliyetçi Demokrat Partisi’nden Mehmet Kılıç, Hüseyin Erbay ve Metin Ruhi, Halkçı Parti’den Mehmet Servet Sıvacı, Cafer Ateş ve Mehmet Yılmaz.

Anavatan Partisi’nden 4. Sırada bulunan Süleyman Ünlü’nün veto edilmesi listede önemli bir değişikliğe neden olmadı. Milliyetçi Demokrasi Partisi’ndeki vetolar sıralamada önemli değişikliğe neden olacak . 2. sıradaki Mehmet Kılıç, 5. Sıradaki Cafer Ateş ve 6. sıradaki Metin Ruhi’nin veto edilmesi emekli eski valilerden Kemal Kalender’in bir üst sıraya çıkmasına ve şansının artmasına neden oldu. Halkçı Parti listesindeki vetolarda önemli değişikliğe neden olabilir. 2. sıradaki Mehmet Servet Sıvacı, 5. sıradaki Cafer Ateş ile 7. sıradaki Mehmet Yılmaz’ın veto görmesi, Cafer Yılmaz’ın 4. sıraya çıkmasını sağladı.

Anavatan il başkanı Başel oldu

Anavatan Partisi il başkanı Ata Aksu ile ikinci başkan Doğan Semiz’in milletvekilliği adaylıklarında yer almaları üzerine yerlerine yenileri seçildi.

Öğrenildiğine göre parti disiplin kurulu başkanı Nazmi Başel, Ata Aksu’nun yerine il başkanlığına, yönetim kurulu üyelerinden Kamil Gereççi de Doğan Semiz’in yerine 2. Başkanlığa getirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *