ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde okuma-yazma oranı yüzde 50’yi geçti

İlimizde okuma-yazma oranı yüzde 50’yi geçti
YAYINLAMA: 13 Haziran 2022 / 14.27
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2022 / 14.30
İlköğretim Haftası dolayısıyla okuma-yazma bayramı yapıldı. Dün ilimizde başlayan İlköğretim Haftası dolayısıyla okuma-yazma bayramı yapıldı.

Saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılan törenlere Vali Fikret Koçak, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan, İlköğretim Müdürü İsa Gülşen daire ve okul müdürleriyle okullardan birer grup öğrenci bayrak ve flamalarla katıldı. Atatürk Anıtına çelenkler konulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’yla birlikte gönderlere bayraktar çekildi.

Vali Fikret Koçak okuma-yazma seferberliğinde il merkezi ve merkeze bağlı köylerde üstün başarı gösteren 17 öğretmene başarı belgesi verdi. İlçelerde de törenler yapıldı, buralarda başarı gösteren öğretmenlere de belgeleri verildi.

İlköğretim Müdürü İsa Gülşen günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. İlki öğrenci günün önemiyle ilgili şiirler okuldu. İsa Gülşen yaptığı konuşmada:

“Saygıdeğer öğretmenler sizlere teslim edilen mini mini yavruları iyi insan ve iyi vatandaş yapmakta azim ve gayretinizi elden bırakmayacaksınız. Eserleriyle övünen insanlar gibi bizler de eserimiz olan öğrencilerimizle gurur duymalıyız. Sevgili çocuklar, sizler de geleceğin büyükleri olacaksınız. Şimdiden kendinizi iyi yetiştirmelisiniz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *