ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde okul yaptırma seferberliği başarıyla devam ediyor

İlimizde okul yaptırma seferberliği başarıyla devam ediyor
YAYINLAMA: 25 Kasım 2021 / 15.07
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2021 / 15.07
Bu yıl 45 köy okulu, 60 anaokulu, 142 lojman ve 85 okula ilave dershane yaptırılacak.

Okul yaptırılması için Bakanlıktan 167 milyon TL geldi. Kalkınmada öncelik tanınan 19 ilin milli eğitim müdürlerinin Ankara’da katıldığı toplantı sona erdi. 19 ile ayrılan 3.5 milyar liralık okul yaptırmayı ödeneğinin 167 milyon 200 bin Lirası Gaziantep’e verildi.

Ankara’daki toplantıdan dönem Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan’la yaptığımız görüşme sonunda bilgileri aldık:

1983 çalışma yılı dönemi içinde 45 köyümüzde yeniden ilkokulu yaptırılarak okulsuz köy bırakılmayacak. Köylerde çalışan öğretmenlerin konut sorununun çözülmesi için 142 lojman yapılacak. 85 köy ilkokuluna ek derslikler yaptıracak, öğrencilerin rahatlıkla sınıflara sığmaları ve öğrenimlerini sürdürmeleri sağlanacak.

Ayrıca 60 köye birer derslik, müstakil anaokulu yaptırılacak. Buradaki ana okullarında köy çocukları okul öncesi eğitimlerini tamamlayarak ilkokullara hazırlanacak. Aynı şekilde merkezlerdeki ilkokullarda da ana okulları açılarak okul öncesi eğitim ve öğretim yaptırma imkanı sağlanacak.

İlgililer bu arada 190 dershanenin gerçekleştirileceğini, önümüzdeki yıldan itibaren ilimizde üçlü öğretim yapan okul kalmayacağını, 20’den fazla ilkokulda da sabahtan akşama kadar normal eğitime gidileceğini bildirdiler.

Yıllardır vatandaşın hasret kaldığı okul yaptırma okuma yazma seferberliğinin 12 Eylül 1980’den sonra yeniden başlaması ve başarıyla sonuçlanması ilimizde bayram sevincine neden oldu. Okul yaptırma seferberliğini başlatan ve başarıyla sonuçlanmasını sağlayan Vali Fikret Koçak büyük takdir topladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *