ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde ilkokul yaptırma seferberliği başladı

İlimizde ilkokul yaptırma seferberliği başladı
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 13.10
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 13.10

Balkan paşanın himayesinde bir ilkokul yaptırılacak. Şehrimizde yaptırılacak olan ilkokul sayısı 12’ye çıktı. Bir süre önce verdiğimiz haberde başkanlığını Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan'ın yapacağı demekler aracılığıyla iki ilkokul yaptırılacağını bildirmiştik. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Vali Fikret Koçak şunları söyledi:

Kurulan dernekler aracılığıyla yapılacak olan üçüncü ilkokul sayın paşamız Şebabettin Balkan'ın himayelerinde gerçekleşecek. Sosyal Sigortalar hastanesi arkasında ilkokul yaptırılacak.

Bakanlıktan gönderilen 176 milyon lirayla altı ilkokul yaptıracağız. Özel İdare bütçesine de üç ilkokul yaptırılması için ödenek koyduk. Bunların yanında vatandaşlarımız da ilkokul yaptıracak.

Binevler semtinde yaptırılacak olan ilkokulun ikinci katını ortaokula ayıracağız. Bu semtteki çocuklarımız, Şehreküstü, Anadolu Lisesi ve şehir merkezindeki lise ve ortaokullara yetişmekte güçlük çekiyorlar. Bu yıl inşallah okulların hepsini gerçekleştirir, sıkıntıyı atlatırız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *