ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde 331 köyde elektrik var

İlimizde 331 köyde elektrik var
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2022 / 13.20
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2022 / 13.20
Hükümetin elektriksiz köyleri elektriğe kavuşturmak için süren çalışmaları meyvelerinden birini daha vermiş. Adana asfaltla üzerinde bulunan köylerimizden Yeniyapan Köyü de dün yapılan bir açılış töreni ile köy halkının kullanımına açılmıştır.

Törene, Valii Fikret koçak, Elektrik Kurumu Müdürü Cemil Bozkurt, TEK Müessese Müdürü Osman Ali Yılmaz, Mehmet Vural da katılmıştır. Vali ve yanındakiler köye gelirken de yakın köyler halkının katıldığı büyük bir kalabalık coşkuyla karşılandı. Vali Fikret Koçak kısa bir konuşma yaptıktan sonra davetli olarak orada bulunan Gaziantep Savaşı kahramanlarından Ali Nadi Ünler’den kurdeleyi kesmesini istedi. Ali Nadi Ünler teşekkür edip hayırlı olması dileğiyle bu mutlu görevi yapmıştır.

Buradan ilkokula gidilmiş, vali burada hükümet ve köylerimizin su, yol, elektriğe kavuşması için yapılan çalışmalardan ve Cumhuriyet ve bunun büyük kurucusu Atatürk’ün uygarlık ve bayındırlık bakımından yurdu nereden nereye getirdiği hakkında örnekler veren bir sohbet konuşması yapmıştır. Bu konuşmada kendi okulunu kendin yap konusu vurgulanmıştır. Konuşmadan öğrendiğimize göre Gaziantep’te 331 köy elektriğe kavuşmuş, 95 köy bu yıl elektriğe kavuşacak, kalan köylerin sayısı 170’tir. İzleyen iki yıl içinde tamamının elektriğe kavuşacaklarını belirtmiştir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *