ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde 276 öğretmen açığı var

İlimizde 276 öğretmen açığı var
YAYINLAMA: 23 Kasım 2022 / 20.18
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2022 / 20.18
En çok ihtiyaç sosyal bilimler, resim, beden eğitimi ve yabancı dillerde orta dereceli okullarda öğretim aksıyor

Okurlarımız tarafından gazetemize ulaştırılan şikayetlerden öğrenildiğine göre şehrimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim büyük çapta aksıyor. Okulların açılışından bu yana hayli zaman geçmesine rağmen bazı dersler boş geçiyor. Öğrenciler ciddi olarak derslere eğilemiyor.

İlkokullarda öğretmen açığı ise sınıfların birleştirilmesiyle karşılanmaya çalışılıyor. Bu da sınıfların çık kalabalık olmasına, öğrencilerin üst üste sınıflarda oturarak ders yapmalarına neden oluyor.

Orgeneral Kenan Evren temel eğitim okulunda çocuğu bulunan bir veli: “Çocuklarımız okula boş yere gidip geliyor. Dersler öğretmensiz olduğu için çocuklarımız zaman kaybediyor, yetişemiyor. Yarın öğretmeni verildiği taktirde çok sıkışacaklar. Diğer okullardaki arkadaşları gibi iyi yetişemeyecekler. Derdimizin ilgili makamlara ulaştırılarak çözüm getirilmesini rica ediyoruz.”

Yaptığımız araştırmada öğretmen boşluğunun ilkokullarda 128, orta dereceli okullarda ise 148 olduğunu tespit ettik. En çok ihtiyaç duyulan öğretmenler ise, resim, beden eğitimi ve sosyal bilimler dalında bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *