ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimiz de sağlık sosyalizasyonu bölgesine alındı

İlimiz de sağlık sosyalizasyonu bölgesine alındı
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 15.15
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 15.15
35 sağlık ocağı binası ocak ayına kadar tamamlanarak hizmete girecek

İlkokulların kat inşaatları devam ediyor. Bayındırlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre halen inşaatları devam etmekte olan 35 sağlık ocağı inşaatı ocak ayı sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulacak.

35 sağlık ocağının ocak ayına kadar tamamlanmasının Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına Vali Fikret Koçak tarafından iletilmesi üzerine ilimizin de sağlık sosyalizasyonu bölgesine alındığı resmen açıklandı. Böylece ilçe ve köylerde de sağlık faaliyetleri ağırlık kazanacak, sağlık hizmetlerinden köylere kadar tüm vatandaşlar kolaylıkla yararlanacak. Sağlık hizmetleri vatandaşın ayağına gidecek.

Okullardaki ikili ve üçlü öğretimin bir an önce sona erdirilmesi, sınıflarda BOT bulan öğrenci sayısının azalması için ilave kat inşaatları hızla devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar yeniden yaptırılan 8 dershaneli Şehitkamil İlkokulu inşaatı tamamlanacak. Kıbrıs İlkokuluna bir kat daha çıkılıyor. Hoşgör ilkokulunun ikinci katı tamamlanmak üzere. Emine Ulusoy İlkokulu kat inşaatı da tamamlanmak üzere.

İlkokullara yapılan kat ilaveleriyle, yeniden yapılan ilkokul inşaatlarının kısa bir sürede tamamlanması için yoğun bir şekilde çalışılıyor. İnşaatların durumu Vali Fikret Koçak tarafından sık sık kontrol edilerek zamanında yetiştirilmesi için direktifler veriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *