ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlgi gösterildiğinde 40 kelime öğreniyor

İlgi gösterildiğinde 40 kelime öğreniyor
YAYINLAMA: 14 Ekim 2022 / 12.40
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2022 / 12.40
Kuşlar, balıklar ve doğa. Onlar hayatımızın bir parçası. Seyrederken, bakımlarını yaparken mutluluk duyup stres attığımız olağanüstü canlılar.

Papağanlar 30-40 kelime öğrenip, çok ilgi gösterildiğinde ise cevap verebiliyorlar. Bazıları birinci futbol liginin takımlarını temsil ederken, bazı papağanlar ise söyleneni taklit etmekte yetiniyor. Jaguar türü papağanların en gözde papağan türü olduğunu söyleyen kuş ve balık satıcısı Halil Ekinci bu papağan türünün anavatanının Afrika olduğunu söylüyor.

Yetenekli kuşlar

Ekinci, “Bazı papağan türleri aşırı ilgi gösterdiğinde 40 kelimeye kadar öğrenebiliyor. Öğrenebildiklerini tekrarlamanın dışında kendileri de cevap verebiliyor. Bu papağanların üreme şansı ise yok denecek kadar az. Çünkü kafeslerde yürüyemiyorlar. Papağanların çoğalması için doğal şartların oluşması gerek. Oda büyüklüğünde, ağaçlı kafeslerde çok zorda olsa papağan türleri üreyebiliyor” ifadesinde bulundu.

Fenerbahçe’nin papağanı ara

Ara türü papağanların en pahalı kuş türü olduğunu söyleyen Ekinci, “Bu papağan türünün bir başka özelliği ise Fenerbahçe takımının renklerine taşıması. İri olan tür, tıpkı bir Tavus kuşu büyüklüğünde, lacivert ve sarı renklerin parıltısını taşımakta. 10 dolar ile 1000 dolar arasında alıcı bulan bu türlerin anavatanı Afrika” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *