ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İletişimsizlik ve sevgisizlik suça itiyor

İletişimsizlik ve sevgisizlik suça itiyor
YAYINLAMA: 21 Mart 2023 / 17.36
GÜNCELLEME: 21 Mart 2023 / 17.36
Sani Konukoğlu Tıp Merkezi Psikiyatırı Uzmanı Dr. Pamukçu, Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Sosyolog Direkçi, Avukat Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Bizim Çocuklarımız Vakfı Sosyal Hizmet Uzmanı Yıldız, çocuk hak ve sorumlulukları ve yetişmesi ile ilgili aydınlatıcı bilgi verdi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Nükhet Pamukçu, çocukları suça iten temel nedenin toplumla ve aileyle yaşadıkları iletişim sorunu olduğunu söyledi.

“Çocukla Sağlıklı İletişim ve Çocuğun Hukuki Korunması” konulu panelde konuşan Pamukçu, son zamanlarda çocukların suç oranlarında artış gözlendiğini, bunun çocukların ailelerinden ve toplumdan kopuk yetişmelerinden kaynaklandığı görüşünü savundu.

Toplum yapısının aile yapısından ayrı düşünülemeyeceğini ve toplumda yaşanan her olayın aile yapısını ve bireyi etkilediğini belirten Pamukçu, “Çocuklarımıza gereken anlamda ilgi gösteremiyoruz. Çocuklarımızın hem toplum hem de aile içinde saygı görmeye ihtiyacı var. Toplumda yaşayan her olay çocuklara yansır” diye konuştu.

Çocuklarda ilgiyi sevgiyi ihmal etmeyin

Sosyal Hizmetler uzmanı Dilber Yılmaz, Bizim Çocuklarımız Vakfı hakkında bilgi verdi. Sokakta çalışan çocukların çok büyük tehlike altında olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklardan en fazla esirgene şey sevgi ve ilgidir. Aileler bunu ihmal etmesin. Çocuk akşam eve gittiğinde mutlaka onunla ilgilensin. Çocuğa fazla müdahale edilmeden oyun saatini kendisinin belirlemesine izin verilsin. Çocuk kendi oto kontrolünü kendisi yapsın. Bazı konularda kendisi karar verebilsin. Çocuğun en fazla karşılaştığı tehlike dayak. Aileler böyle bir hatayı asla yapmasın. Çocuk ailesinde göremediği ilgiyi, sevgiyi sokakta bulursa eve dönmez.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *