ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İleri saat uygulamasından 20 milyon kilovat saat enerji tasarruf edeceğiz

İleri saat uygulamasından 20 milyon kilovat saat enerji tasarruf edeceğiz
YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 14.32
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 14.32
Meskenlerde, ticarethaneler de, küçük sanayide ve gıda maddesi üreten fabrikalarda kısıtlamaya gidilmeyecek. Edinilen bilgilere göre yurdumuzda günde 82 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi kullanılıyor.

1 Ağustos’tan itibaren tüm yurtta başlayan ileri saat uygulaması sayesinde 1 Ekim’e kadar 20 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu yaptık. İleri saat uygulaması ile günde altı saatlik bir kazancımız oluyor.

Bu yıl yurdumuzun 2,5 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi açığı bulunuyor. Barajlardaki su seviyesi bugünkü halini korur, yağışlar devam ederse büyük enerji sıkıntısı Çekilmeyecek. Meskenler de ticaretin taneler de küçük sanayide ve gıda maddesi üreten fabrikalarda elektrik kısıtlamasına gidilmeyecek.

Bu yıl kısıtlamaların sadece alüminyum, elektronik ve çimento sanayi gibi büyük enerji tüketen kuruluşlar da %30, günde 500 kw‘ın üzerinde enerji tüketen kuruluşlar da ise %10’a varan bir kısıtlama yoluna gidilecek. Yurdumuzda genel olarak büyük enerji sıkıntısı çekilmeyeceği, yağışların istenilen düzeyde olması halinde ise meskenlerde ve küçük iş yeri ile gıda maddesi üreten fabrikalarda kesin olarak enerji kısıtlamasına gidilmeyecek.

Bir Ekim’den itibaren ileri saat uygulaması kaldırıldı. Bilindiği gibi bir Ekim’den sonra geceler uzayacak, gündüzler kısalacaktı enerji kısıtlamasına da bu şekilde gerek duyulmayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *