ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlçelere şef atamasına itiraz ediyorlar

İlçelere şef atamasına itiraz ediyorlar
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2020 / 19.11
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2020 / 19.11
Defterdarlığın şef kadrosu sınavını kazananlar arasında KESK’e bağlı maliye çalışanlarının taşra ilçelere gönderildiği iddia edilirken, Defterdar İsmail Çelik atamaların yasal olduğunu söyledi.

Şef kadrosu sınavını kazananların atamalarının yapıldığını belirten Büro Emekçileri Sendikası Şubesi Başkanı Mehmet İletmiş, “Şeflik kadrosunu kazananlar arasındaki sendika üyelerimiz mevsim şartlan, eş ve çocuklarının durum göz önüne alınmayarak başka ilçelere atandı. Aralarında hiçbir disiplin soruşturması geçirmeyen, başarılı ve çoğu vergi dairenin beyni durumunda olanlar var” dedi.

İltemiş, “Sürgün şeklinde atamalarının yapılması idarenin tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Bu memurlar arasında özürlü çocuğu olan ve her gün tedavisi sürenlerle eşi öğretmen veya başka kurumda çalışanlar var. Şimdi bu insanlar her gün ilçelere nasıl gidip gelecek?” dedi.

Sendikacıları iddialarıyla ilgili görüştüğümüz Defterdar İsmail Çelik, hiçbir ayırım yapmadan ihtiyaç olan ilçelere atama yaptıklarını açıkladı. Şeflik kadrosu sınavı için il ve ilçelerde görev yapmayı kabul edenlerin başvurusunun kabul edildiğini vurgulayan Çelik, “Kentin 31 şefe ihtiyacı vardı, bunu Bakanlığa bildirdik. Açılan sınava 73 kişi başvurdu. 70 Üzeri puan alan 31 kişiyi belirleyip ihtiyaç olan ilçelere atadık. Bunu yaparken kimin hangi sendikada olduğunu gözetlemedik. Durumlarını da bilmiyoruz. Yaptığımız iş tamamen yasal. Eğer varsa hukuk dışı bir işlem yargıya giderler. Kimse buna mani değil” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *