ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlçe belediyeleri GASKİ’nin koordinesizliğinden şikayetçi

İlçe belediyeleri GASKİ’nin koordinesizliğinden şikayetçi
YAYINLAMA: 17 Temmuz 2020 / 19.50
GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2020 / 19.50
Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısının 2. oturumu ve GASKİ Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclisin oturum başkanlığını Celal Doğan izinli olduğu için Muzaffer Subaşı yaptı. Oturumda belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmesi teklifi ile belediye meclis üyelerinin huzur haklarının yeniden tespiti maddeleri kabul edildi.

Mehmet Bozgeyik ve Yaşar Ağyüz’ün de katıldığı toplantıda üyelerin büyük çoğunluğu hazır bulundu. Gündemde yer alan 13 maddeden belediye başkanının katılacağı davet, toplantı, gezilerde izinli sayılması, meclis üyelerinin huzur haklarının yeniden tespiti, belediye başkanının aylık ödeneğinin yeniden tespiti ve başkana iç ve dış borçlanma yetkisi verilmesi maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye başkanına iç ve dış borçlanma maddesi görüşülürken Mehmet Bozgeyik, “İç borçlanmaya evet, dış borçlanmaya hayır” diyerek oylamaların ayrı ayrı yapılmasını istedi. Ayrı ayrı oylama yapıldı ve madde oy çokluğuyla kabul edildi.

GASKİ Meclis Toplantısı’nın başlamasının hemen ardından gündem dışı söz isteyerek kürsüye çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, kanal çalışmalarının tam olarak yapılmadığını, bazı bölgelerde foseptikle idare eden, kaçak elektrik ve su kullanan evlerin bulunduğunu belirterek, Bursa, Adana ve Mersin’in bu sorunlarını hallettiğini belirterek, Gaziantep’in geri kaldığına dikkat çekti. Güneş, Vatan, Ocaklar gibi mahallelerde kanalizasyon çalışmasının eksik olduğunu hatırlattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *