ANASAYFA arrow right Güncel

İlave tedbirler alındı

İlave tedbirler alındı
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2020 / 21.37
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2020 / 21.37
İl Pandemi Kurulu Gaziantep Vali Davut Gül Başkanlığı’nda kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda COVİD-19 Pandemisi normalleşme süreci üzerine il ölçekli değerlendirilmelerde bulunuldu.

“Pandemi kurulumuz ilimizin durumunu değerlendirdi. Vaka sayısı, ölüm oranı, yoğun bakım hasta sayımızın Türkiye ortalamasının çok altında olduğu, test sayımız, test kapasitemizin yeterli olduğu, memnuniyetle görülmüş ve iyileşmenin devam etmesi için ilave tedbirler alınmıştır” dedi.

2’inci kez tespit edilen işyerlerine 15 gün kapatma cezası verilecek

AVM, fabrika ve diğer iş yerlerinde çalışan ve müşterilerin maskesiz olduğu, sosyal mesafenin olmadığının 2. kez tespiti halinde 15 gün kapatma cezası uygulanacağını açıklayan Gül, “Personel servisleri, yüzde 50 ve maske kuralını 2. defa ihlal ettiklerinde 15 gün trafikten men edilecek. Ayrıca maske satışının serbest olduğu, azami fiyatının 1 TL ve 5’erli paketler içerisinde el değmeden satılabileceği, birinci derece akrabalar hariç olmak üzere hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmamasına karar verildi” diye konuştu. Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *